CONECTEAZĂ-TE LAlogo cat-dog

Ai uitat parola

Completează adresa de e-mail pentru a primi link-ul de resetare a parolei.

loader image

CONECTEAZĂ-TE LA logo cat-dog

Ți-am trimis un e-mail

Apasă pe link și urmează instrucțiunile pentru a reseta parola. Dacă nu ai primit e-mail, te rugăm să verifici folderul de mesaje Spam.

CONECTEAZĂ-TE LA logo cat-dog

Ți-am trimis un e-mail de confirmare.

CONECTEAZĂ-TE LAlogo cat-dog

Trimite-mi din nou e-mail-ul meu de confirmare

Completează adresa de e-mail pentru a primi e-mail-ul de confirmare.

loader image
cat move

MIȘCARE

TRANSFORMĂ-ȚI CASA ÎNTR-UN ANSAMBLU DE JOACĂ

Pisicilor le place să se cațere. Fie că ai propriul ansamblu de joacă sau că amplasezi rafturi și mobilier strategic, ca să profiți la maximum de spațiul vertical, e foarte benefic pentru corpul și mintea pisicii tale să-i dai șansa de a sări și de a se ascunde. Încearcă să-ți creezi propriul ansamblu de joacă. Pentru început, iată puțină inspirație de la iubitoarea noastră de animăluțe și pisica ei.

Patrick e o pisică de interior, așa că întotdeauna căutăm moduri noi de a o stimula și distra. Avem deja un copac pentru pisici și o abundență de jucării. Dar cum apare o cutie nouă în casă, este miezul distracției – negreșit.

Am păstrat câteva cutii, pentru a crea un „parc de aventură” unde Patrick să exploreze și să se joace – nu arată nemaipomenit, dar își face treaba cu siguranță!

Patrick are ceva de bengaleză în ea, deci nu e cea mai mică – sau ușoară – pisică! Așa că a fost important să găsim cutii suficient de mari în care să încapă și să se joace. Am decis să optăm pentru o structură mai liniară, în schimbul unui turn înalt – cu siguranță i-ar fi plăcut mai mult, dar nu eram siguri că va rezista greutății sale

Am decupat găuri în cutii, pentru a crea trasee – lui Patrick îi place la nebunie să se strecoare prin spații mici (mai ales din carton)! Și într-un compartiment am așezat o pătură confortabilă unde Patrick să-și încarce bateriile – în caz că se obosește prea tare.

Odată creată structura generală, am decorat-o cu jucării agățate cu sfoară și cu panglici trasate prin tunelul central. I-am făcut chiar și o zonă de ascuțit ghearele, prin lipirea unui material de carpetă zgrunțuroasă de o cutie. Cireașa de pe tort a fost să adăugăm câteva recompense prin colțișoare, pentru a-l ademeni – deși probabil nu era nevoie.

Ochii lui Patrick s-au aprins când a văzut ansamblul complet – a țâșnit spre gaura din cutia de conexiune, înghesuindu-se în ea. Nu anticipasem că va intra în ansamblu în felul ăsta – dar părea să se distreze. Apoi a urmat cutia mare – din nou, intrarea mică n-a fost o problemă pentru el!

Joaca a continuat, chiar și după ce a găsit gustările ascunse. Acest fel de ansamblu se potrivește perfect cu natura curioasă a lui Patrick, care i-a testat toate componentele. Nu prea s-a bucurat de ascuțitorul de unghii – avem mai multe prin casă (deși locul lui preferat este scaunul nostru din nuiele!) și era prea interesat de restul ansamblului ca să-l remarce.

Parte preferată a lui Patrick au fost chiar cutiile – îi place la nebunie să le inspecteze pe interior sau doar să se relaxeze înăuntru. E evident că-i place confortul unui spațiu îngust. Iar găurile din cutii îi dau prilejul de a observa tot ce se petrece în jurul lui. După ce-a terminat cu exploratul, a trecut la un somn bine meritat în patul improvizat – cu siguranță s-a simțit ca acasă acolo!

A fost foarte distractiv să lucrăm la ansamblu și ne-a plăcut să devenim creativi cu ceva banal precum niște cutii de carton. A fost o experiență plăcută și pentru Patrick, cu siguranță, precum și o activitate diferită prin care l-am păstrat ocupat.


Enter your cat profile to start your Perfect Fit + Programme
INTRĂ ÎN PROGRAM