Nutro imagery

Căutare

Introduceți un cuvânt cheie mai jos pentru a căuta articole și produse

ADUCEREA UNEI NOI PISICI ACASĂ

Share Perfect Fit Distribuie
ADUCEREA UNEI NOI PISICI ACASĂ

Primirea unei pisici în sânul familiei este un moment plin de emoție și entuziasm, atât pentru tine, cât și pentru noul membru al familiei tale. Probabil ai emoții în privința modului în care pisica sau pisoiul vor reuși să se adapteze la un mediu nefamiliar și la chipurile noi din jur. De asemenea, este absolut firesc ca noul tău prieten necuvântător să resimtă o oarecare anxietate în procesul de tranziție de la fostul la actualul lui cămin. Pregătirea în prealabil pentru această ocazie plină de bucurie te va ajuta atât pe tine, cât și pe pisica ta să vă relaxați și să începeți să vă bucurați fiecare de prezența celuilalt chiar din prima zi. În acest articol, îți oferim câteva sfaturi practice pentru ca sosirea unei pisici în familia ta să fie o experiență pozitivă, fericită, și pentru tine, dar și pentru pisica ta.

CUM POȚI FACE O PISICĂ ADOPTATĂ SĂ SE SIMTĂ CA ACASĂ?

Când vine vorba despre primirea unei pisici în casa noastră, cuvântul-cheie este pregătirea; iar primul lucru pe care îl ai de pregătit este un cămin sigur și confortabil. Respectă aceste reguli simple pentru a te asigura că noul membru al familiei tale se simte relaxat și confortabil în Ziua cea mare, precum și pentru a avea o casă sigură pentru animalul tău de companie, dar și imună la eventualele probleme cauzate de pisici.

PREGĂTIREA UNUI CĂMIN CONFORTABIL….

Mai întâi de toate, cumpără pentru noul membru al familiei tale vase dedicate pentru mâncare și apă, de preferință din porțelan sau inox, și amplasează-le într-un loc ales cu multă grijă. Începând cu dieta anterioară, poți face treptat trecerea către o nouă dietă, pe parcursul unei săptămâni.

Apoi, instalează o litieră, câte una pentru fiecare pisică din casă. Litiera va fi curățată în mod regulat, pentru a asigura un nivel optim de igienă. Așază litiera într-un loc retras, departe de zonele de mâncare, somn și joacă ale pisicii.

De asemenea, instalează și un stâlp de zgâriat. Merită! Astfel, nu numai că vei evita nevoia de a cumpăra mobilier nou, dar îi vei oferi pisicii tale posibilitatea - importantă pentru ea - de a-și ascuți ghearele. Această măsură de prevedere se va dovedi cu atât mai utilă dacă mai există și alte pisici în casă.

Nu uita să îi cumperi pisicii tale echipament dedicat de toaletare. Prin perierea pisicii o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de lungimea și textura blănii ei, eviți formarea de noduri și, în același timp, împiedici pisica să înghită gheme de blană atunci când își face toaleta singură.

Pentru a-ți ajuta felina să se acomodeze cu noul ei cămin, poți apela, de asemenea, la feromoni sintetici specifici pentru feline. Pulverizează o dată pe zi pe obiectele de mobilier pentru a-ți ajuta pisica să-și descopere noul mediu și pentru a o împiedica să își marcheze teritoriul. De asemenea, soluția se va dovedi utilă și pentru alte pisici din casă.

… ȘI A UNUI MEDIU SIGUR.

Asigură-te că elimini toate elementele care ar putea fi toxice sau dăunătoare pentru pisica ta. Unele substanțe sunt evident dăunătoare pentru pisica ta, precum produsele de curățenie; altele, însă, conțin toxine care le dăunează adesea pisicilor - ciocolată, ceai, cafea și chiar unele plante (leandru, crini, poinsettia, filodendron, hortensie, zambile, narcise și lalele).

Ascunde toate cablurile electrice, astfel încât pisica sau pisoiul tău să nu le poată roade! Oferă-i pisicii tale un mediu antrenant, cu o mulțime de jucării (de pildă: mingi din folie de aluminiu) pentru a-i capta atenția și a o distrage de la activități periculoase. Nu lăsa la îndemâna pisicii obiecte ascuțite... sau orice obiecte care ar putea fi mușcate, linse sau distruse. De asemenea, ai grijă la ferestrele deschise, pentru ca pisica să nu cadă.

În plus, ia în calcul salvarea datelor de contact ale medicului veterinar în telefonul tău, ca să poți avea acces rapid la ele în caz de urgență. Fă vizite regulate la veterinar pentru a te asigura că pisica ta este vaccinată, că este corect identificată printr-un microcip în Registrul Național de Evidență și că a primit tratamentul adecvat împotriva paraziților. Veterinarul tău te-ar putea ajuta, de asemenea, să încropești o trusă de prim ajutor, care să includă articole de bază precum soluție de clătire a ochilor, pensetă, soluție de curățare a urechilor, bandaje de tifon...

ADUCEREA ACASĂ A NOULUI PRIETEN NECUVÂNTĂTOR

Fă rost de o cutie specială de transport astfel încât călătoria către casă să fie ceva mai confortabilă pentru noul tău prieten. Pulverizează 4 doze de hormoni sintetici în interiorul cutiei de transport cu o zi înainte de călătorie pentru a calma și a liniști pisica/puiul de pisică pe durata primei călătorii. Optează pentru o cutie de transport cu deschidere în partea de sus, această variantă fiind mai ușor de utilizat.

De asemenea, mirosul unei jucării sau păturici vechi din casa fostului stăpân poate diminua starea inițială de anxietate a pisicii. Într-adevăr, călătoria, mirosurile noi și zgomotele nefamiliare vor contribui la sentimentul de teamă și neliniște al pisicii tale. O reacție perfect naturală este reprezentată de miorlăitul prelung; așadar, nu reacționa exagerat, încearcă doar să diminuezi stimulii care provoacă stresul.

PRIMA ZI ACASĂ CU EA

Dacă nu te-ai pregătit în prealabil, aducerea în casă a unei pisici poate fi o experiență surprinzător de stresantă, atât pentru tine, cât și pentru ea. Nu uita că, dacă tu și familia ta sunteți cu siguranță foarte entuziasmați la ideea de a primi o pisică sau un pui de pisică în viața voastră, animalul are nevoie de cât mai mult confort psihic în această zi încărcată de emoție. Urmează pașii simpli de mai jos pentru a te asigura că toată călătoria decurge cât mai calm cu putință și că experiența primei întâlniri cu familia este una fericită și agreabilă pentru toată lumea.

ÎNTÂLNIREA CU NOUA FAMILIE

Când ajungi acasă, du cutia de transport într-o cameră mai retrasă. Deschide treptat ușile camerelor, pentru ca pisica ta să își descopere în tihnă noul mediu. Pisicile adoră ușile deschise, dar un mediu prea vast încă din prima zi s-ar putea dovedi copleșitor.

Prezintă-l treptat pe noul membru al familiei celorlalți membri, inclusiv celorlalte animale de companie. Pisoiul/pisica va fi lăsat/ă singur/ă în primele câteva zile, pentru a se adapta mai ușor la noul mediu de viață. Apoi, treptat, îi vor fi prezentați membrii familiei, fără a o forța să interacționeze cu toată lumea încă din prima zi.

Pe cât posibil, se vor evita zgomotele stresante și în exces. Acestea ar putea să îl deranjeze sau să îl streseze pe animal, în special zgomotele provenite de la uneltele de uz casnic (aspirator, bormașină, mașină de tuns iarba și așa mai departe...)

SĂ ÎNCEPEM CU O GUSTARE DELICIOASĂ ȘI CU ORA DE JOACĂ

După asigurarea unei diete de tranziție pe o perioadă cuprinsă între 5 și 7 zile, stabilește calitatea și cantitatea nutrițională a programului de alimentație al pisicii tale (în medie, 50 g pe zi pentru o pisică de 4 kg) în funcție de vârstă, stare de sănătate și nivel de activitate.

Pisicile sunt recunoscute pentru faptul că nu beau suficientă apă. Prin urmare, asigură-te că pisica ta are în permanență acces facil la apă proaspătă și curată. De asemenea, poți combate această tendință de a nu bea apă hrănind zilnic pisica cu mâncare umedă, astfel încât să îi asiguri necesarul mediu de 150 ml de lichid pe zi (pentru o pisică de 4 kg).

Ce altceva ar mai fi de făcut? A, desigur, cumpără niște jucării! Joaca este metoda ideală de a comunica cu pisica ta. Îi poți cumpăra jucării sau poți, pur și simplu, să improvizezi (de pildă, cu o bucată de pânză). De cele mai multe ori, pisica/pisoiul tău va decide singur/ă care sunt și care nu sunt jucăriile sale! Joaca este un mod plăcut de a consolida relația cu tovarășul tău de viață necuvântător. De asemenea, joaca este și o bună metodă prin care îți poți menține pisica activă și interesată de ceea ce se întâmplă în jurul ei, în special în cazul pisicilor de interior. Așadar, bucură-te de antrenament și înarmează-te de la început cu foarte multă răbdare!

Pe scurt, dacă te asiguri că pisica ta are hrana și apa necesare de la bun început, vei ajuta la o adaptare mai ușoară a noului tău prieten la actualul cămin. Însă odată ce ai rezolvat problema nevoilor sale nutriționale de bază, nu uita că pisica ta are în primul rând nevoie de multă atenție și joacă. Nu uita să îți faci timp pentru joacă pentru a începe astfel să construiești o relație de afecțiune care va deveni tot mai puternică în fiecare zi!

AICI GĂSEȘTI PRODUSELE NOASTRE

Produsele PERFECT FIT sunt disponibile de asemenea, la toți retailerii noștri parteneri.