Cum să-mi las câinele singur acasă
Aveți un nou loc de muncă? Sau poate plecați în vacanță și nu puteți lua și câinele cu voi. Indiferent de motiv, va exista un moment când va trebui să lăsați câinele singur acasă.
Din fericire, deși câinii sunt animale sociale care au nevoie de dragostea și compania oamenilor și a altor animale, pot să petreacă timpul și singuri.
Vestea bună că nu e nevoie decât de dresaj și pregătire. Câinele vostru va învăța să se descurce și chiar îi va plăcea să stea singur. Iată câteva reguli și sfaturi pentru a menține câinele confortabil cât timp nu sunteți acasă.
Cum să lăsați puiul sau câinele adult singur acasă
Pregătirea este cea mai importantă atunci când trebuie să lăsați câinele singur.
Asigurați-vă că are acces sigur la o zonă exterioară pentru a-și face nevoile și nu îl lăsați niciodată singur mai mult de opt ore fără ca cineva să se ducă și să se asigure că este în regulă.
În cazul în care câinele vostru este obișnuit să vă aibă mereu în preajmă, începeți să-l pregătiți pentru absența care se apropie, lăsându-l singur pentru scurte perioade de timp. Oferiți-i un mediu stimulant și, cu puțină învățare pozitivă, va învăța să stea singur și să se bucure de experiență.
Sfaturi pentru a vă dresa câinele să stea singur
Puteți face câteva lucruri pentru a obișnui, în mod treptat, câinele să stea singur. Cu cât începeți mai repede să-l dresați, cu atât mai bine.
- Socializați puiul / câinele adult devreme. Ajutați-l să se obișnuiască să fie în preajma altor oameni chiar de la început. Mai târziu, dacă va fi nevoie, va fi mult mai ușor să-l lăsați singur cu o persoană care să aibă grijă de el sau cu familia ori prietenii.
- Din prima zi, mai ales în cazul unui pui, încercați să nu-l mângâiați sau să interacționați cu el constant. Lăsați-l singur din când în când.
- Alternați perioadele când îi acordați atenție cu perioadele când nu îl băgați în seamă. Dacă aveți copii, explicați-le că un pui are nevoie și să stea singur.
- Nu începeți niciodată prin a lăsa puiul / câinele adult singur pentru o perioadă lungă de timp. Trebuie să fie un proces gradual. Începeți cu absențe foarte scurte și treceți la absențe mai lungi doar după ce câinele vostru poate rămâne calm pe perioada scurtă. Dacă reîncepe să fie prea agitat sau nu poate sta liniștit când plecați, începeți din nou procesul.
- Începeți acasă: În cazul în care câinele este obișnuit să stea în aceeași cameră cu voi sau să vă urmărească, încercați să-i cereți să stea, în timp ce părăsiți camera pentru scurt timp. Recompensați-l când reușește să facă acest lucru cu calm. În cazul în care câinele tolerează acest exercițiu, încercați să părăsiți casa pentru scurt timp și să vă întoarceți.
- Nu zăboviți pentru a vă despărți de el și evitați să-l agitați sau să fiți prea afectuoși cu el atunci când vă întoarceți. Ideea este ca el să simtă că plecarea și întoarcerea voastră sunt experiențe normale.
- Unii dresori recomandă plecarea de acasă fără a lăsa câinele să știe că plecați. Cu alte cuvinte, câteva zile la rând, plecați și întoarceți-vă fără să-l băgați în seamă. Pregătiți-vă de plecare (luați-vă haina, cheile etc.) și apoi nu plecați; plecați fără nicio pregătire pentru a preveni câinele să nu se îngrijoreze de plecarea voastră.
Dacă intenționați să plecați pentru o perioadă mai lungă de timp, scoateți-l la o plimbare sau faceți orice formă de activitate fizică înainte de a pleca. Câinele va fi mai relaxat cât timp sunteți plecat. Probabil că o să și doarmă.