CONECTEAZĂ-TE LAlogo cat-dog

Ai uitat parola

Completează adresa de e-mail pentru a primi link-ul de resetare a parolei.

loader image

CONECTEAZĂ-TE LA logo cat-dog

Ți-am trimis un e-mail

Apasă pe link și urmează instrucțiunile pentru a reseta parola. Dacă nu ai primit e-mail, te rugăm să verifici folderul de mesaje Spam.

CONECTEAZĂ-TE LA logo cat-dog

Ți-am trimis un e-mail de confirmare.

CONECTEAZĂ-TE LAlogo cat-dog

Trimite-mi din nou e-mail-ul meu de confirmare

Completează adresa de e-mail pentru a primi e-mail-ul de confirmare.

loader image
cat move

MIȘCARE

Cum scoți pisica la plimbare în ham și lesă

Mișcarea este o parte-cheie din sănătatea animalelor. Dar știai că plimbările nu se limitează la câini? Și pisicile pot să se bucure de aer liber! Uite cum:

Nu toate pisicile pot fi dresate cu ham și lesă. Dacă pisica ta e predispusă stresului sau anxioasă, probabil că nu-i o activitate potrivită pentru ea. În acest caz, recomandăm să încerci metode alternative de a-ți încuraja pisica să facă mișcare. Pentru puțină inspirație, urmărește acest video

Scoate pisica la plimbare
  1. Mai întâi, găsește un ham pentru pisici care îi vine bine, dar nu i-l lega încă pisicii.
  2. Apoi, pune hamul pe podea și oferă-i pisicii recompensa care o motivează, dacă investighează hamul.
  3. Când îl cercetează cu succes, încearcă să ridici hamul în dreptul ei, astfel încât să-și bage capul prin el. Recompenseaz-o când reușește.
  4. Când s-a obișnuit cu hamul, poți să începi să-l așezi pe corpul ei cu blândețe (fără să-l legi efectiv) și apoi să-l scoți. Recompenseaz-o când hamul este pus și oprește-te când îl scoți.
  5. În această etapă, poți să încerci să-i legi hamul fără lesă. Las-o să se plimbe prin casă și recompenseaz-o în continuare.
  6. Repetă această operațiune pe parcursul câtorva zile, până când pisica ta se entuziasmează la vederea hamului. Atunci poți să-i legi și lesa și s-o ademenești prin casă cu o jucărie sau o recompensă, ca să te urmărească.
  7. După ce stăpâniți bine plimbarea prin interior, puteți să vă aventurați afară. Începe în zone liniștite și sigure. Fii răbdător și monitorizează limbajele corporale ale pisicii tale. Dacă devine stresată sau anxioasă, e bine să revii cu dresajul la un pas anterior. Fiecare pisică se comportă altfel, așa că e important să-i respecți ritmul propriu.

Orice comportament nou se învață cu timp, răbdare și perseverență. Încearcă să păstrezi sesiunile de dresaj scurte în fiecare zi și să le începi numai când pisica ta pare dispusă să învețe. Pentru ponturi despre citirea limbajului corporal al pisicii tale, urmărește acest video scurt..

Plimbare pisică ham
Enter your cat profile to start your Perfect Fit + Programme
INTRĂ ÎN PROGRAM