CONECTEAZĂ-TE LAlogo-cat-dog

Ai uitat parola

Completează adresa de e-mail pentru a primi link-ul de resetare a parolei.

loader

CONECTEAZĂ-TE LA logo-cat-dog

Ți-am trimis un e-mail

Apasă pe link și urmează instrucțiunile pentru a reseta parola. Dacă nu ai primit e-mail, te rugăm să verifici folderul de mesaje Spam.

CONECTEAZĂ-TE LA logo-cat-dog

Ți-am trimis un e-mail de confirmare.

CONECTEAZĂ-TE LAlogo-cat-dog

Trimite-mi din nou e-mail-ul meu de confirmare

Completează adresa de e-mail pentru a primi e-mail-ul de confirmare.

loader

HRANĂ

Alimentația pisicilor: Beneficiile alimentației mixte

Arta alternării

Expresia „alimentație mixtă” este folosită frecvent pentru a descrie o rutină alimentară care implică hrănirea alternativă a pisicii tale adulte sau a puiului de pisică cu hrană uscată și umedă. Beneficiile sunt numeroase și bine argumentate în literatura de specialitate. Alimentaţia mixtă nu numai că are un impact pozitiv asupra stării generale de bine a pisicii tale, prin aceea că îi asigură o alimentație echilibrată și o experiență mai plăcută la ora mesei; ea are, de asemenea, beneficii măsurabile, care contribuie la depășirea unei serii de obstacole pe întreaga durată de viață a pisicii tale.

Alimentația puilor de pisică: „Diversitate de la bun început”

După cum probabil știi deja, preferințele alimentare ale puiului tău de pisică sunt influențate în primul rând de rutina alimentară a mamei sale și, ulterior, de rutina alimentară pe care i-o stabilești tu pe parcursul primului an de viață. Având în vedere aceste aspecte, este extrem de benefic pentru puiul tău de pisică să fie expus la o gamă variată de hrană cât mai de timpuriu cu putință, pentru a-i extinde astfel preferințele alimentare de la o vârstă fragedă. Acest lucru este cu precădere important când vine vorba despre alternarea hranei uscate cu cea umedă, care îi permite pisicii tale să profite la maximum de beneficiile hranei umede în materie de sănătate a tractului urinar și de control al greutății într-o perioadă în care are cea mai mare nevoie de ele - după sterilizare.

Este recomandat ca între 2-3 luni să îi oferi puiului tău de pisică o gamă largă de mâncăruri diferite, mai întâi umede (spume, sosuri și ulterior bucățele de hrană umedă), iar apoi uscate (cu dimensiuni adecvate vârstei!), respectând în tot acest timp perioadele de tranziție alimentară adecvate. Dacă îi oferi această experiență diversificată încă de timpuriu, la vârsta maturității pisica ta va fi mai dispusă să accepte diverse tipuri de hrană și nu va mai avea tendința să respingă noile tipuri de hrană. Cu alte cuvinte, pisica ta nu va mai fi atât de mofturoasă!

O opinie din partea Dr. Corinne Lesaine, consultant veterinar Perfect Fit – „Deși puii de pisică preferă, de regulă, noutățile în materie de hrană și se bucură de experiența descoperirii de noi mirosuri, arome și texturi, s-a constatat că în situații stresante ei au tendința să revină la tipurile de hrană mai familiare, reconfortante, refuzând tipurile noi de hrană. Așadar, este benefic să creezi un mediu pozitiv pentru puiul tău de pisică, astfel încât el să își diversifice experiențele în materie de hrană și să nu devină mofturos!”

„Dragostea pentru mâncare a pisicii tale sterilizate”

Până la vârsta de un an, trei sferturi din pisicile adulte sunt deja sterilizate1 și aproape jumătate din pisicile adulte trăiesc în casă - două fenomene care pot genera probleme de comportament și, de asemenea, pot duce la un regim de viață sedentar, care, în rândul pisicilor moderne, poate crește riscul apariției unor complicații de sănătate, precum creșterea în greutate sau problemele urinare. În plus, odată ce au devenit adulte, pisicile nu mai au la fel de multă activitate fizică. Este, așadar, extrem de important pentru sănătatea pisicii tale ca, după sterilizare, porția ei de hrană să fie ajustată în conformitate cu „greutatea ideală”. Medicul tău veterinar te va putea sfătui în această chestiune și îți va putea răspunde la întrebări când va veni vremea sterilizării.

Beneficiile alimentației mixte pentru pisici - Perfect Fit

CITEȘTE MAI MULT

O opinie din partea Dr. Corinne Lesaine, consultant veterinar Perfect Fit – „După sterilizare, pisica ta poate fi predispusă la a dezvolta un apetit crescut. Capcana pe care posesorii de pisici ar trebui să se străduiască să o evite este aceea de a crește dimensiunea porției proporțional cu creșterea în greutate a pisicii, considerând - în mod eronat - că animalul lor este încă în creștere.

O metodă eficientă de control al greutății este aceea de a apela la alimentația mixtă, combinând hrana uscată cu hrana umedă - de ex., 1 pliculeț pe zi. Conținutul cu nivel ridicat de umiditate al hranei umede va predispune la activitate și va stimula consumul de calorii, ajutând astfel pisica să rămână în formă.

În plus, prin alternarea hranei uscate cu cea umedă sunt combinate beneficiile ambelor tipuri de hrană, precum - în cazul hranei umede - menținerea unui echilibru optim al lichidelor și contribuția la sănătatea tractului urinar. De asemenea, alimentația mixtă îi oferă pisicii tale posibilitatea de a experimenta o mai mare varietate în alimentație, lucru care ar putea să-i facă o deosebită plăcere!”

Alimentația pisicilor mai bătrâne

Cu vârsta, pisica ta își pierde interesul față de consumul de apă, iar problemele urinare pot deveni un motiv de îngrijorare în plus. Beneficiile alimentației mixte sunt mai importante decât oricând în acest stadiu de viață, iar 2 pliculețe de hrană umedă pe zi2 pot acoperi 73% din aportul zilnic de apă recomandat! Printre alte beneficii, alimentația mixtă te poate ajuta să o ferești pe pisica ta vârstnică de o serie de probleme de sănătate asociate deshidratării. Spre exemplu, rasele British Shorthair, Persană și Siameză par să prezinte un risc mai mare de așa-numite „pietre urinare” - niște formațiuni solide alcătuite din minerale, care pot face ca urinarea să fie dificilă sau chiar imposibilă:

Adevăr: Potrivit unui sondaj WALTHAM®3 , pisicile - chiar și cele peste 7 ani - care primesc peste 52% din aportul de lichide din mâncare4 sunt mai active din punct de vedere fizic față de cele a căror dietă este alcătuită exclusiv din hrană uscată. Ei bine, iată dovada!

Iar ca o concluzie…

Produsele Perfect Fit™ au fost dezvoltate pe baza experienței Centrului WALTHAM® în materie de nutriție. Aceste produse au în vedere evoluția stilului de viață modern al pisicii tale și nevoile ei curente. Cu toate acestea, noi credem că starea de bine a pisicii tale depășește cu mult granițele stomacului. O alimentație sănătoasă este, în mod evident, o condiție obligatorie. Dar noi considerăm că activitatea fizică și interacțiunea prin joacă sunt, în egală măsură, esențiale pentru starea de bine a pisicii, pentru a-i asigura o calitate optimă a vieții, una de care să se poată bucura din primii ani de viață și până la o vârstă înaintată.

Setări cookie-uri