Nutro imagery

Căutare

Introduceți un cuvânt cheie mai jos pentru a căuta articole și produse

CE POȚI FACE CU ANIMALUL TĂU DE COMPANIE ATUNCI CÂND PLECI DE ACASĂ?

Share Perfect Fit Distribuie
CE POȚI FACE CU ANIMALUL TĂU DE COMPANIE ATUNCI CÂND PLECI DE ACASĂ?

Astăzi, oamenii călătoresc mai mult decât oricând, atât în interes de serviciu, cât și de plăcere1. Iar posesorii de animale de companie nu fac excepție. Nu este deloc surprinzător dacă luăm în considerare fenomenul paralel conform căruia numărul de posesori de animale de companie a crescut, și el, la nivel mondial. Astăzi, 28% din familiile din Europa au un câine, iar 23% - o pisică2. Țările din Europa Centrală și din Balcani au proporția cea mai mare de familii cu câini. În ceea ce privește posesorii de pisici, tiparul este mai uniform. Dacă ai un membru felin sau canin în familie, probabil una dintre cele mai importante decizii pe care le vei lua cu privire la starea de bine a scumpului tău animal de companie este cea legată de modul în care poți avea grijă de el în perioadele în care ești departe de casă. Ca posesor de animal de companie, e cât se poate de firesc să fii preocupat de satisfacerea optimă a nevoilor vitale ale animăluțului tău, precum și să te asiguri că el primește suficientă atenție și afecțiune în lipsa ta. Dacă îți iei concediu și pleci în călătorie, poți chiar să ai în vedere opțiunea de a-ți lua animalul de companie cu tine. Vestea bună este că în zilele noastre a călători și a fi posesor de animal de companie nu sunt nici pe departe opțiuni incompatibile. Există din ce în ce mai multe soluții flexibile, orientate către animale și personalizate pentru a satisface gama largă de nevoi ale animalelor ale căror familii trebuie să plece undeva pentru o zi, un weekend sau chiar mai multe săptămâni la rând. În același timp, dat fiind numărul tot mai mare de hoteluri și servicii turistice care acceptă animale de companie, din ce în ce mai multe persoane aleg să își ia cu ele și animalul de companie. Fie că alegi să îți lași prietenul acasă sau să îl iei cu tine, merită cu prisosință să îți acorzi timpul necesar pentru a te pregăti și a-ți pregăti prietenul pentru viitoarea călătorie. Chiar dacă nu ai planuri de călătorie pentru viitorul apropiat, acum ar putea fi momentul ideal pentru a începe să cauți opțiuni de îngrijire pentru eventualitatea în care vei fi nevoit să pleci pe neașteptate. Astfel, vei evita disconfortul de a fi nevoit să găsești în ultimul moment sau sub presiune pe cineva care să aibă grijă de animalul tău.

În realitate, atât călătoria cu animalul tău de companie, cât și lăsarea lui în grija altcuiva pot fi experiențe cauzatoare de stres. La urma urmei, separarea de animăluțul adorat poate fi o experiență tulburătoare și pentru tine, dar și pentru el. Cu toate acestea, dacă îți rezervi timpul necesar pentru a alege și a te pregăti pentru o opțiune de îngrijire adecvată nevoilor specifice ale pisicii sau câinelui tău, vei reuși să-i îmbunătățești starea de spirit în perioada cât vei fi plecat/ă. În plus, acest lucru îți va oferi ție mai multă liniște sufletească, diminuând riscul de a resimți stresul separării. Dacă, pe de altă parte, iei decizia de a călători împreună cu tovarășul tău, este important să reții că simpla sosire și plecare dintr-un loc nou pentru el, plus simpla prezență într-un loc necunoscut pot fi adevărate provocări pentru el. Poți să te asiguri că animalul tău de companie este în siguranță și poți îmbunătăți semnificativ sentimentul lui de confort pe durata călătoriei, dacă urmezi niște sfaturi practice esențiale.

CĂLĂTORIA ÎMPREUNĂ CU ANIMALUL TĂU DE COMPANIE

Numărul persoanelor care aleg să călătorească împreună cu animalul lor de companie este în creștere. „37% dintre posesorii de animale de companie își iau animalele cu ei în călătorie, față de numai 19% în urmă cu aproximativ 10 ani, potrivit unui sondaj realizat de American Pet Products Association”. Există mai multe motive care stau la baza acestui fapt. Pentru început, rolul animalelor de companie s-a schimbat. Astăzi, majoritatea oamenilor consideră că animalele de companie fac parte din familie, fiind o parte integrantă din viața lor . Mulți posesori de animale de companie își doresc să împărtășească bucuria vacanței cu prietenul lor drag. Pentru a răspunde acestei modificări în stilul de viață, industria turismului a început să asigure soluții de cazare și transport și pentru animalele de companie. În Europa, cele mai multe dintre liniile ferate naționale le permit acum oamenilor să călătorească împreună cu animalele lor de companie, fie gratuit, fie cu un bilet de călătorie cu preț redus. Chiar și în SUA, unde compania națională de căi ferate Amtrak s-a opus vreme îndelungată acceptării animalelor de companie, regulile sunt în curs de modificare, pentru a veni în întâmpinarea posesorilor de animale de companie care doresc să călătorească împreună cu prietenul lor necuvântător. Spre exemplu, în Franța, 66% dintre posesorii de animale de companie consideră că în prezent este mai simplu să călătorești însoțit de animalul de companie față de situația de acum treizeci de ani. Acum, multe restaurante asigură locuri în aer liber pentru persoanele care doresc să ia masa alături de animalele lor. Cu toate acestea, deși în prezent este, evident, mult mai simplu să plecăm în vacanță cu animalul de companie, ar fi bine să ne gândim dacă acest lucru este cu adevărat adecvat pentru nevoile animalului.

CĂLĂTORIILE CU ANIMALE DE COMPANIE: CUM REACȚIONEAZĂ CÂINII ȘI PISICILE?

Deși este dificil de generalizat atunci când vine vorba despre animale, pisicile au tendința să fie atașate de mediul lor de viață și de teritoriul lor. Pentru multe pisici, în special pentru cele care trăiesc în casă, o schimbare de mediu reprezintă o sursă considerabilă de stres, tot așa cum este transportul cu lădița specială ori călătoria cu mașina sau cu trenul. Pe de altă parte, interacțiunea socială este, de regulă, mai importantă în cazul câinilor, acestora fiindu-le adesea mai ușor să se adapteze la un mediu nou, atâta vreme cât sunt în preajma stăpânului lor. Cu toate acestea, nu uita că fiecare animal este un individ cu personalitatea și istoricul său propriu. Există câini pentru care poate fi foarte bulversant să își părăsească mediul obișnuit sau să se afle într-un tren sau o mașină, după cum există pisici pe care o astfel de situație nu le-ar deranja câtuși de puțin. Înainte de a lua în calcul o călătorie lungă alături de animalul de companie, întreabă-te cât de confortabil se simte prietenul tău necuvântător într-u mediu nou sau mai puțin familiar (de ex., la veterinar, în casa unui prieten, în preajma altor animale sau - în cazul unei pisici crescute în casă - chiar în aer liber). N-ar fi rău să faceți împreună câteva ture scurte de încercare cu mașina sau cu mijloacele de transport public sau să testezi o schimbare de mediu. Studiază-ți cu atenție animalul de companie: dacă pare agitat sau stresat după câteva ture de încercare, probabil că pentru starea lui de spirit este cel mai bine să îl lași acasă, asigurându-te că va primi o îngrijire adecvată. Dacă, pe de altă parte, simți că animalul tău de companie este capabil să călătorească confortabil și nu se va lăsa copleșit de o schimbare de mediu, există o serie de aspecte importante de luat în calcul și de pregătit înainte de călătorie.

CUM SĂ CĂLĂTOREȘTI CU ANIMALUL TĂU DE COMPANIE ÎN MOD CONFORTABIL, LEGAL ȘI ÎN DEPLINĂ SIGURANȚĂ

  • Mai întâi de toate: asigură-te că animalul tău de companie are toate vaccinurile la zi, indiferent de destinație sau de modul în care ajungi până acolo.
  • Dacă n-ai rezolvat deja acest aspect, mergi cu animalul la veterinar pentru a fi microcipat. Microciparea este obligatorie pentru a putea călători pe teritoriul UE și în multe alte țări.
  • Asigură-te că animalul tău de companie poartă o zgardă sigură, cu o plăcuță pe care sunt trecute datele tale de contact.
  • Nu uita că, pentru a putea călători pe teritoriul UE sau din UE către alte țări, animalul tău de companie trebuie să aibă minimum trei luni.
  • Asigură-te că animalul tău de companie deține un pașaport special pentru animale de companie, în conformitate cu prevederile UE. Pașaportul trebuie să fie emis de un veterinar autorizat (nu toți medicii veterinari sunt acreditați să facă acest lucru). Acest document include toate tratamentele și vaccinurile care i-au fost administrate la un moment dat animalului tău de companie, precum și numărul microcipului său.
  • Asigură-te că animalul tău de companie are vaccinul antirabic la zi. Nu uita că această vaccinare este considerată valabilă la 21 de zile de la prima injecție.
  • Verifică reglementările specifice referitoare la transportul animalelor de companie, valabile în țara pe care ți-ai propus să o vizitezi. De pildă, Marea Britanie, Irlanda și Finlanda impun ca toți câinii să fie tratați împotriva paraziților cunoscuți sub denumirea de Echinococcus sau tenie.
  • Dacă intenționezi să călătorești cu trenul sau cu avionul, îți recomandăm ca atunci când te pregătești de o călătorie să verifici întotdeauna în prealabil politicile respectivelor companii în privința transportului animalelor de companie. Spre exemplu, unele companii aeriene importante le permit animalelor de talie mică să călătorească în cabină, în timp ce alte linii aeriene impun ca animalele de companie să călătorească în cală. Uneori, câinii trebuie să poarte și botniță (de ex., în tren sau autobuz) - este important să studiezi cu atenție legislația valabilă în țara ta de destinație.
  • Să ai întotdeauna la tine o trusă medicală pentru animalul tău de companie. Întreabă medicul veterinar ce anume trebuie să pui în ea.
  • Asigură-te că are suficientă apă proaspătă și mâncare să-i ajungă pe toată durata călătoriei.

DACĂ TE DEPLASEZI CU MAȘINA, TREBUIE SĂ REȚII URMĂTOARELE ASPECTE:

  • Înainte de a porni într-o călătorie lungă cu mașina, obișnuiește-ți animalul de companie cu statul în mașină. Ia-ți pisica sau câinele într-o serie de ture scurte, pentru a-i ajuta astfel să se deprindă cu sunetele și senzațiile noi. De asemenea, este o metodă bună pentru a afla cum se simte animalul tău de companie în mașină. Dacă după câteva încercări repetate, animalul tău de companie tot nu pare să se simtă în largul lui în mașină, probabil e cel mai bine să renunți la ideea unei călătorii lungi împreună.
  • Nu uita să iei cu tine vasul lui pentru apă și mâncare. Fă pauze dese de odihnă, pentru ca animalul tău să poată bea apă. Dacă pleci în călătorie cu câinele tău, nu uita să iei în calcul și timpul necesar pentru plimbări frecvente în lesă.
  • Asigură-te că animalul tău de companie are o cutie de transport confortabilă și sigură. Ia cu tine orice fel de obiecte care îl ajută pe animalul tău de companie să se simtă în siguranță (de ex., o jucărie sau o păturică specială) și asigură-te că lădița de transport este fixată bine în interiorul mașinii. În cazul în care câinele tău nu este într-o cutie, asigură-te că este atașat cu un ham de centura de siguranță și nu-l lăsa să scoată capul afară pe fereastră.
  • Nu lăsa niciodată animalul de companie singur într-un autovehicul parcat. Chiar dacă ferestrele sunt întredeschise, temperatura din interiorul mașinii poate crește extrem de repede și astfel viața animalului tău de companie poate fi pusă în pericol. De asemenea, pe perioada iernii, temperatura din interiorul mașinii poate să scadă foarte mult atunci când motorul este oprit.
  • Dacă respecți recomandările de siguranță de mai sus, experiența de călătorie va fi mult mai plăcută atât pentru tine, cât și pentru animalul tău de companie, și, în plus, vei putea să îl știi mereu în siguranță.

ALEGEREA DE A-MI LĂSA ANIMALUL DE COMPANIE ACASĂ ATUNCI CÂND PLEC ÎN CĂLĂTORIE: LUAREA CELEI MAI BUNE DECIZII PENTRU NEVOILE ANIMALULUI MEU DE COMPANIE

Uneori, călătoria împreună cu animalul tău de companie nu este posibilă; de pildă, atunci când trebuie să pleci în interes de serviciu. Însă chiar dacă pleci în vacanță și îți poți lua animalul de companie cu tine, este posibil ca aceasta să nu fie cea mai bună opțiune pentru confortul lui. Pisicile, în special, sunt adesea extrem de atașate de mediul lor și nu tolerează bine schimbările. Poate fi extrem de stresant pentru felina ta, astfel încât vei fi nevoit/ă să o lași acasă. Dacă, în general, câinii se acomodează mai bine decât pisicile la noile condiții de mediu, unii câini pot deveni agitați atunci când sunt departe de casă. De asemenea, este posibil ca puii de câine sau câinii bătrâni să se acomodeze mai greu în călătorii, iar pentru ei experiența să fie una stresantă, obositoare sau extrem de solicitantă. În plus, chiar dacă tu crezi că pisica sau câinele tău s-ar adapta bine la un mediu nou, poate călătoria până la destinație (de pildă, în cala unui avion, în cazul în care plecați în străinătate) este de natură să îi creeze anxietate.

Chiar dacă, probabil, ți-e greu să iei în calcul varianta de a-l lăsa acasă, în special dacă nu ai mai făcut asta până acum, uneori aceasta este opțiunea cea mai potrivită pentru starea generală de bine a animalului tău de companie.

Alegerea de a-l lăsa acasă este o experiență tulburătoare, atât pentru el, cât și pentru tine. Este absolut firesc, cu atât mai mult dacă - asemenea multor posesori de animale din zilele noastre - și tu îl consideri pe animăluțul tău un veritabil membru al familiei. Între voi există o legătură strânsă, iar tu ești principala sursă de afecțiune și grijă pentru animăluțul tău de companie. Probabil îți faci griji că el se va simți abandonat dacă tu pleci sau că nu va primi atenția adecvată. Cu toate acestea, este important să reții că separarea de animalul tău de companie, chiar dacă este încărcată de emoție, nu trebuie să fie o experiență supărătoare sau negativă, nici pentru tine și nici pentru el. Există două aspecte care merită luate în considerare, astfel încât perioada în care tu lipsești să fie o experiență pozitivă pentru amândoi. Mai întâi de toate, trebuie să te asiguri că întreaga gamă de nevoi a animalului este satisfăcută pe perioada absenței tale, inclusiv respectarea relației sale cu mediul de viață, regimul de alimentație, necesarul de activitate fizică și nevoia specifică de afecțiune și interacțiune socială. Dacă toate nevoile lui sunt satisfăcute în absența ta, animalul tău de companie ar trebui să se simtă confortabil și să poată gestiona eventualul sentiment de anxietate pe care l-ar resimți la momentul plecării tale. În al doilea rând, îți recomandăm să îți pregătești treptat animalul de companie pentru viitoarea separare, să-i acorzi timpul necesar pentru a se acomoda cu absența ta. Dacă respecți aceste două condiții, animalul tău de companie ar trebui să se simtă suficient de confortabil și în lipsa ta, iar ție îți va veni mult mai ușor să te separi de el. Este posibil chiar să afli că în absenţa ta câinele tău a fost foarte fericit să se joace cu o altă persoană - în ultimă instanță, câinii sunt foarte ușor adaptabili dacă li se acordă grija și afecțiunea adecvate.

Un oarecare nivel de anxietate este firesc pentru majoritatea animalelor de companie și a stăpânilor lor în caz de separare; însă cu grija cuvenită și cu o pregătire prealabilă, aceasta este o situație care poate fi gestionată fără probleme.

ÎNGRIJIREA ANIMALELOR DE COMPANIE ÎN LIPSA STĂPÂNULUI: OPȚIUNEA FLEXIBILĂ, SIGURĂ, DE SUPRAVEGHERE A ANIMALELOR DE COMPANIE

Din fericire, astăzi există multe opțiuni flexibile de îngrijire a animalelor de companie, astfel încât acestea să fie vesele și sănătoase chiar și în absența stăpânului lor. Fie că ești toată ziua la serviciu și consideri că animalul tău de companie are nevoie de cineva cu care să se joace sau care să îl scoată la plimbare peste zi, fie că intenționezi să lipsești de acasă câteva zile sau săptămâni la rând, există o soluție pentru fiecare situație. Unul dintre primii pași către o experiență pozitivă de separare este alegerea opțiunii de îngrijire adecvate pentru nevoile specifice ale animalului tău de companie. Deși multe persoane aleg să își lase animalul de companie în grija unui prieten sau a unei rude de încredere, acest lucru nu este întotdeauna posibil și nici nu este neapărat cea mai bună soluție. Probabil prietenul tău cel mai bun sau rudele tale chiar vor să îți sară în ajutor, dar asta nu înseamnă că știu cum să aibă grijă de un animal și nici că au timpul necesar pentru a face acest lucru. De asemenea, este posibil ca nici tu să nu te simţi tocmai confortabil atunci când îi dai instrucţiuni foarte specifice şi exigente prietenului sau rudei tale, în special atunci când simţi că ţi se face o favoare. În acest caz, serviciile profesionale de îngrijire a animalului de companie la domiciliu sau cazarea lui temporară la o familie-gazdă specializată în astfel de servicii reprezintă o soluție optimă, sigură, cu condiția să alegi o organizație autorizată care lucrează exclusiv cu persoane special instruite pentru a oferi asemenea servicii. Îngrijirea animalelor de companie la domiciliu este situația în care o persoană vine la tine acasă de câteva ori pe zi pentru a avea grijă de animalul tău de companie sau chiar stă la tine acasă peste noapte. Această opțiune este adesea de preferat în cazul câinilor și pisicilor care, din motive de sănătate sau pentru că au o personalitate aparte, se simt mai confortabil la ele acasă. Dacă, pe de altă parte, consideri că animalul tău de companie poate să își părăsească temporar mediul familiar, poate preferi să îl lași în grija unei familii-gazdă special selectate pentru a corespunde nevoilor individuale ale animalului tău de companie. Astfel, el va avea parte de un nivel maxim de interacțiune socială, beneficiind, totodată, de un mediu familial unde i se oferă afecțiune. O organizație de încredere specializată în îngrijirea animalelor te va ajuta să alegi persoana sau familia-gazdă potrivită, care să corespundă cel mai bine personalității și mediului obișnuit al animalului tău de companie. Astfel, dacă animalului tău de companie îi plac copiii, poți opta pentru o familie-gazdă cu copii. Dacă, pe de altă parte, el are nevoie de liniște și odihnă, poate că un cuplu de pensionari ar fi o opțiune de familie-gazdă mai potrivită. În cazul în care câinele tău are nevoie de un nivel ridicat de activitate fizică, vei dori, probabil, să alegi o persoană sau o familie-gazdă obișnuite cu și doritoare de un program intens de exerciții fizice și plimbări lungi. Dacă ai o pisică obișnuită să stea afară, dar pe care nu dorești să o lași acasă nesupravegheată, poate vei dori să optezi pentru o familie-gazdă care are o grădină închisă sau o curte interioară.

CUM SĂ ALEGI PERSOANA POTRIVITĂ PENTRU A AVEA GRIJĂ DE ANIMALUL TĂU DE COMPANIE ÎN LIPSA TA

Odată ce ai ales opțiunea de îngrijire cea mai potrivită pentru câinele sau pisica ta și ai selectat o persoană sau o familie-gazdă cu experiența și calificarea necesare, este timpul să organizezi prima întâlnire cu prietenul tău necuvântător. Studiază modul în care potențialul tău înlocuitor relaționează cu animalul tău de companie: pare prietenos și în largul său? Dacă ai câine, ce-ar fi să ieși la o plimbare cu persoana respectivă și animalul tău de companie, pentru a vedea cum se desfășoară lucrurile afară? Merită să plătești pentru acest serviciu, chiar dacă te afli în continuare prin preajmă, pentru că astfel ai ocazia de a observa modul în care interacționează animalul tău de companie și potențialul său îngrijitor. Nu te feri să pui întrebări foarte detaliate cu privire la experiența potențialului îngrijitor și la modul în care respectiva persoană ar gestiona anumite situații. Dacă ai optat pentru o familie-gazdă, rezervă-ți timp să vizitezi casa respectivă și să-i cunoști pe toți membrii familiei. Mai presus de orice, ai încredere în instinctul tău. Dacă ai îndoieli în ceea ce privește comportamentul sau recomandările persoanei respective sau dacă locul în care va sta animalul tău de companie nu te satisface pe deplin, probabil ar fi mai bine să găsești pe altcineva, cu care atât tu, cât și animalul tău de companie să vă simțiți cu adevărat confortabil. De aceea este important să îți rezervi suficient timp înainte de plecare pentru a putea alege o persoană în care să ai cu adevărat încredere.

CUM SĂ TE PREGĂTEȘTI PENTRU VENIREA PERSOANEI CARE VA AVEA GRIJĂ DE ANIMALUL TĂU DE COMPANIE ÎN LIPSA TA

Cu o zi înainte de plecare, este bine să planifici o ultimă vizită la familia-gazdă împreună cu animalul tău de companie sau să chemi persoana care se va ocupa de el la tine acasă, pentru o ultimă vizită în prezența ta. Acum ai ocazia să recapitulezi pentru ultima oară instrucțiunile de îngrijire și să te asiguri că nu ai uitat să comunici detalii importante cu privire la animalul tău de companie. În plus, îi vei oferi animalului tău de companie mai mult timp pentru a se acomoda cu persoana care se va ocupa de satisfacerea nevoilor lui în lipsa ta.

ASPECTE PRACTICE PE CARE TREBUIE SĂ LE REZOLVI ÎNAINTE CA PERSOANA CARE SE OCUPĂ DE ÎNGRIJIREA ANIMALULUI TĂU SĂ PREIA COMANDA

  • Asigură-te că animalul tău de companie este microcipat și are toate vaccinurile la zi, înainte de a-l lăsa în grija altei persoane.
  • Cumpără un dozator automat de mâncare și apă. În cazul în care persoana care se ocupă de îngrijire are o urgență și nu poate veni pentru a hrăni animalul tău de companie, acesta va putea bea și mânca singur până la găsirea unui nou îngrijitor.
  • Asigură-te că îndepărtezi orice obiecte potențial vătămătoare din casă, apartament sau grădină.
  • Prezintă-le vecinilor persoana care se va ocupa de îngrijirea animalului tău de companie, astfel încât aceștia să știe că cineva va veni în repetate rânduri la tine acasă în lipsa ta.
  • Fă-ți suficiente provizii de hrană și delicatesele sale preferate. Înlocuiește jucăriile sau echipamentele pe care ți-ai propus să le arunci, dar n-ai reușit până acum.

INFORMAȚII ESENȚIALE PE CARE SĂ I LE FURNIZEZI PERSOANEI CARE SE OCUPĂ DE ÎNGRIJIREA ANIMALULUI TĂU DE COMPANIE

  • Detalii practice despre hrană (cantități, număr de mese pe zi și ore de masă), gustări acceptate, de câte ori trebuie să fie curățate vasele etc.
  • Informații cu privire la locul și durata obișnuită de somn ale animalului tău de companie (și unde nu are voie să doarmă), jucăriile de consolare de care are nevoie,
  • Unde sunt păstrate echipamentele și rezervele și cum funcționează acestea (lesă, ham, zgardă, perie, castron, litieră, suficientă hrană pentru a-i ajunge până la întoarcerea ta, jucării preferate, cutie de transport, tratament anti-purici și anti-căpușe etc.)
  • Instrucțiuni detaliate cu privire la necesarul de activitate fizică al animalului tău de companie: cât de des și cât de mult trebuie să iasă afară (cu sau fără lesă), plimbări lungi și scurte și rute preferate, familiare și sigure.
  • Informații despre jocurile și jucăriile preferate ale animalului tău de companie.
  • Informații despre îngrijirea fizică
  • Informații medicale actualizate, inclusiv documente de identificare și istoricul medical și de vaccinare, împreună cu numerele de telefon ale veterinarului și formularele de asigurări de sănătate
  • Instrucțiuni detaliate cu privire la eventualele medicamente pe care trebuie să le ia animalul tău de companie împreună cu rețetele de refacere a stocurilor.
  • La final, aspectul cel mai important: date de contact foarte detaliate, pentru ca persoana care se ocupă de animalul tău de companie să te poată contacta cu ușurință.
  • Ce trebuie făcut în caz de urgență și numele și numărul de telefon ale unei persoane de încredere care poate fi contactată în cazul în care tu nu ești disponibil/ă.

Nu uita că tu ești persoana cea mai în măsură să decidă dacă animalului tău de companie îi va fi mai bine dacă vine cu tine sau dacă rămâne în grija unei persoane sau a unei familii-gazdă iubitoare și de încredere. Dacă ai îndoieli, poți cere și sfatul medicului veterinar. Dacă îți rezervi timpul necesar pentru a te pregăti din timp pentru oricare dintre aceste opțiuni, vei putea să te asiguri că animalul tău de companie este vesel, sănătos și în siguranță, oricare ar fi locul sau soluția alese.

  • 1 Consiliul Mondial pentru Călătorii și Turism, Impactul economic al călătoriilor și turismului, Sumar actualizat anual 2016. https://www.wttc.org/-/media/files/reports/economic impact research/2016 documents/economic impact summary 2016_a4 web.pdf
  • 2 Medii la nivel național (interval de timp: 2012-2016). IPSOS pentru Mars POS. Platforma centralizare UE. Decembrie 2016
  • 3 2015-2016 APPA Sondaj național printre posesorii de animale de companie - Raport cu privire la diferența dintre generații
  • 4 Statistici fundamentale. American Veterinary Medical Association (AVMA), Katie Burns. 2013. https://www.avma.org/news/javmanews/pages/130201a.aspx
  • 5 Sursă: Sondaj OpinionWay. Parte a campaniei „They Go With Us” (Ei merg cu noi), sponsorizată de Pedigree® și Whiskas® în parteneriat cu asociația veterinarilor. 2015.

AICI GĂSEȘTI PRODUSELE NOASTRE

Produsele PERFECT FIT sunt disponibile de asemenea, la toți retailerii noștri parteneri.