Nutro imagery

Căutare

Introduceți un cuvânt cheie mai jos pentru a căuta articole și produse

VREAU SĂ IAU UN CÂINE, DE UNDE SĂ ÎNCEP?

Share Perfect Fit Distribuie
VREAU SĂ IAU UN CÂINE, DE UNDE SĂ ÎNCEP?

Câinii sunt prieteni loiali ai omului de mii de ani. În general, sunt prietenoși, entuziaști și drăgăstoși, iar cei mai mulți posesori de câini nu consideră câinele un animal de companie, ci un adevărat membru al familiei. Nu degeaba sunt considerați cei mai buni prieteni ai omului!

Dar, înainte de căuta un câine pe care să-l primiți în familia voastră, să ne uităm la câteva aspecte importante pe care trebuie să le considerați.

CÂTEVA ASPECTE DE AVUT ÎN VEDERE ÎNAINTE DE A PRIMI UN CÂINE ÎN FAMILIA VOASTRĂ

Primirea unui câine în familie este o decizie ce trebuie luată de toți membrii familiei. Trebuie să locuiți cu toții în armonie, așa că este important ca toți să vă dați seama de responsabilitățile unui animal de companie și să fiți bucuroși să primiți un nou membru în familia voastră.

Câinii pot trăi mai mult de 13 ani, așa că decizia de a lua un câine nu trebuie să fie una spontană. Aceasta reprezintă un angajament pe termen lung, care trebuie analizat și discutat. Rețineți; chiar dacă copiii vă roagă să luați un câine, probabil voi veți fi cel/cea care se va ocupa, în cele din urmă, de îngrijirea lui.

Înainte de a primi un câine în familie, mai trebuie să luați în considerare și:

  • Casa voastră: câinii au nevoie de spațiu pentru a alerga, a se juca și a explora. Limitările de spațiu, atât interior, cât și exterior, trebuie luate în considerare atunci când alegeți un câine mic, mediu sau mare. Rețineți: dacă sunt mici nu înseamnă că nu au multă energie!
  • Timpul vostru: câinii au nevoie de cel puțin câteva plimbări zilnice pentru a face mișcare și a-și face nevoile. Petrecerea timpului împreună este, de asemenea, important pentru educare, stimulare mintală și dezvoltarea relației voastre cu el. Cu cât petreceți mai mult timp cu el, cu atât veți fi mai apropiați.
  • Bugetul: orice câine are nevoie de îngrijire veterinară și are nevoi de bază, cum ar fi hrănirea, vaccinări, tratamente pentru prevenirea paraziților, jucării, îngrijirea blănii etc. Asigurați-vă că includeți aceste cheltuieli în bugetul familiei pentru a asigura sănătatea și fericirea câinelui vostru, pe termen lung.
  • Cea mai potrivită rasă: există multe rase de câini, fiecare cu trăsături unice. Mai sunt și alți factori ce trebuie considerați, cum ar vârsta, sexul și personalitatea. Documentați-vă și găsiți cea mai bună rasă pentru familia și căminul vostru.

Odată ce ați discutat toți acești factori în familie și toți așteaptă cu nerăbdare primirea unui nou membru în familie, de unde începeți? Care este cel mai bun loc de unde puteți lua un câine?

CUMPĂRAȚI UN CÂINE DE LA CRESCĂTOR RECUNOSCUT

Crescătorii recunoscuți și profesioniști garantează originea câinilor lor. Adesea, se vor ocupa de o singură rasă, cum ar fi Labrador, Ciobănesc German, Yorkshire Terrier, Dachshund, Ciobănesc Mioritic sau Ciobănesc de Bucovina. În general, câinii de la crescătorii recunoscuți sunt evaluați pentru boli genetice și știți că aveți de-a face cu un profesionist a cărui afacere se bazează pe grija și respectul pentru sănătatea pe termen lung a câinilor.

Crescătorii de încredere vor discuta cu voi despre responsabilitățile unui câine și vă vor ajuta să decideți dacă rasa pe care ei o cresc este potrivită pentru familia și căminul vostru. Veți putea să vedeți și să observați mamele cu puii lor, înainte de a lua unul acasă, iar crescătorul va continua să vă dea sfaturi și după ce ați cumpărat un cățel.

Pentru mai multe informații despre crescători în zona voastră, vizitați pagina de internet a asociației naționale și locale a crescătorilor de câini.

 

ADOPȚIA DE LA O ASOCIAȚIE PENTRU PROTECȚIA ANIMALELOR

Adopția unui câine de la o asociație sau fundație pentru protecția animalelor este cea mai bună faptă pe care o puteți face pentru un animal de companie.

În general, există o mare varietate de câini din care puteți alege - diferite rase, vârste și personalități -, iar voluntarii cunosc foarte bine animalele și vor putea să vă dea sfaturi cu privire la cel mai potrivit câine pentru familia voastră.

Câinii de la asociațiile pentru animale sunt, în general, vaccinați, castrați și evaluați de un veterinar.

CUMPĂRAȚI UN CÂINE DE LA O PERSOANĂ PRIVATĂ

Există și multe persoane care cresc câini în privat. Probabil nu se ocupă cu o rasă anume, dar aceasta poate fi o opțiune excelentă dacă puteți adopta de la o persoană pe care o cunoașteți. Poate că sunteți deja familiarizat cu câinele și credeți că se potrivește în familia voastră. Cunoașterea istoricului câinelui poate facilita tranziția acestuia într-un mediu nou.

În cazul în care cumpărați de la o persoană privată pe care nu o cunoașteți, cel mai important lucru este să petreceți puțin timp cu câinele înainte de a-l lua acasă, pentru a-l cunoaște. Încercați să aflați cât mai mult posibil despre câine și despre istoricul lui.

În orice caz, indiferent de istoricul sau situația curentă, în cazul în care adoptați un pui mai mic de 16 săptămâni, acesta are timp suficient să învețe să socializeze si să se adapteze noului cămin.

Indiferent de unde luați câinele, rețineți că posesia unui animal de companie este, în principal, despre conviețuire și dragoste. Dacă întâlniți un pui sau un câine adult care pare să vi se potrivească și pe care îl iubiți imediat, probabil el este alesul!

DOCUMENTELE NECESARE

Indiferent de alegerea făcută, este important să aveți câteva documente importante despre câinele vostru de la stăpânul anterior. Cum ar fi:

  • O factură sau o înregistrare a schimbului de proprietate, care poate fi necesară pentru a înregistra identitatea câinelui
  • Microcipul sau cardul electronic de identitate original
  • Un certificat veterinar sau pașaport pentru animale de companie, înainte de transfer
  • Certificatul de naștere al câinelui (și, dacă este de rasă pură, documentația formală de rasă sau certificatul final de pedigree, dacă este un câine adult de rasă pură confirmată).
  • Informațiile de bază despre câine și orice necesități sau preferințe specifice.

 

De asemenea, cereți și hrana cu care a fost hrănit până în acel moment. Hrănirea cu o hrană familiară în etapele inițiale îi poate ușura tranziția într-o casă nouă.

CUM SĂ FIȚI UN POSESOR RESPONSABIL DE CÂINE

Odată ce ați ales câinele și l-ați adus acasă, există câțiva pași simpli pentru a-i ușura tranziția și pentru a-i asigura o viață lungă alături de voi. Pentru mai multe informații despre acest moment important în viața câinelui, citiți articolul „Primirea în familie a unui nou câine”

Pe pagina noastră de internet găsiți și alte informații specifice cu privire la alte aspecte ale posesiei unui câine, cum ar fi articole despre beneficiile împărtășirii vieții cu un câine și de cât exercițiu fizic are nevoie câinele tău. Cu cât învățați mai mult despre posesia unui câine, cu atât mai valoroasă va fi legătura dintre voi, iar câinele va aduce multă bucurie în familia voastră.

CEL MAI BUN PRIETEN AL OMULUI

În momentul în care primiți un câine în viața voastră, ceva minunat se va întâmpla. Câinii adoră să fie în preajma oamenilor și sunt prietenii noștri loiali de mii de ani. Indiferent de ziua pe care ați avut-o, câinele vă va întâmpina dând din coadă, abia așteptând să iasă afară și să petreceți timp împreună. De asemenea, s-a demonstrat că posesia unui câine ajută la reducerea stresului, la dezvoltarea socio-emoțională și cognitivă a copiilor și la o stare generală de bine.

Odată ce v-ați hotărât să experimentați bucuria de a deține un câine, urmează să decideți de unde să îl luați. Aflați cât mai mult posibil despre diferitele opțiuni din zona voastră și ce tipuri de câine s-ar potrivi cel mai bine familiei voastre. Odată ce v-ați hotărât, bucurați-vă de câinele vostru și de viața alături de el. Câinii chiar sunt cei mai buni prieteni ai omului!

AICI GĂSEȘTI PRODUSELE NOASTRE

Produsele PERFECT FIT sunt disponibile de asemenea, la toți retailerii noștri parteneri.