Nutro imagery

Căutare

Introduceți un cuvânt cheie mai jos pentru a căuta articole și produse

PRIMIREA ÎN FAMILIE A UNUI NOU CÂINE

Share Perfect Fit Distribuie
PRIMIREA ÎN FAMILIE A UNUI NOU CÂINE

Primirea unui câine în sânul familiei este un moment plin de emoție și entuziasm, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru noul membru al familiei. Probabil aveți emoții în privința modului în care noul câine sau puiul de câine va reuși să se adapteze la un mediu nefamiliar și la chipurile noi din jur. De asemenea, este absolut firesc ca noul vostru prieten blănos să resimtă o oarecare anxietate în procesul de tranziție de la fostul la actualul lui cămin. Pregătirea în prealabil pentru această ocazie plină de bucurie vă va ajuta atât pe dumneavoastră, cât și pe câinele dumneavoastră să vă relaxați și să începeți să vă bucurați de compania celuilalt chiar din prima zi. În acest articol, vă oferim câteva sfaturi practice pentru ca sosirea unui câine în familia dumneavoastră să fie o experiență pozitivă, fericită atât pentru dumneavoastră, cât și pentru câinele dumneavoastră.

CUM PUTEȚI FACE UN CÂINE SĂ SE SIMTĂ CA ACASĂ?

Când vine vorba despre primirea unui câine în casa voastră, cuvântul-cheie este pregătirea, iar primul lucru pe care îl aveți de pregătit este un cămin sigur și confortabil. Respectați aceste reguli simple pentru a vă asigura că noul membru al familiei voastre se simte relaxat și confortabil în Ziua cea mare, precum și pentru a avea o casă sigură pentru animalul vostru de companie, dar și imună la eventualele probleme cauzate de câine

PREGĂTIREA UNUI CĂMIN CONFORTABIL….  
În primul rând, faceți-vă noul prieten să se simtă ca acasă prin crearea propriului spațiu pentru hrană și apă. Dacă aveți de gând să schimbați mâncarea, faceți tranziția la noua dietă treptat, pe parcursul unei săptămâni. Nu uitați să puneți și un castron suplimentar cu apă afară.

Pentru a-l face să se simtă și mai confortabil, oferiți-i o pernă lavabilă. În etapele inițiale, îi puteți pune pătuțul într-o cușcă sau un țarc pentru pui, de dimensiuni potrivite, pentru a-i oferi un sentiment de securitate și pentru a-i permite să stea nesupravegheat pentru perioade scurte de timp.

Nu uitați să îi cumpărați accesorii pentru toaletare. Aveți grijă să cumpărați peria potrivită pentru blana lui, în funcție de lungime. Nu numai că blana lui va fi sănătoasă și strălucitoare, dar vă veți consolida și relația cu el.

Cumpărați produsele esențiale de sănătate, cum ar fi periuța de dinți pentru câini.

… ȘI A UNUI MEDIU SIGUR.

Asigurați-vă că eliminați toate elementele care ar putea fi toxice sau dăunătoare pentru câinele vostru. Unele substanțe sunt evident dăunătoare pentru câinele vostru, precum produsele de curățenie; altele, însă, conțin toxine care le dăunează adesea câinilor - ciocolată, stafide, ceapă, usturoi și chiar unele plante (leandru, crini, poinsettia, filodendron, hortensie, zambile, narcise și lalele).

Îndepărtați orice obiecte periculoase, cum ar fi firele electrice sau ascuțite din preajma lui. Un pui va încerca să mănânce, înghită sau mesteca aproape orice găsește în cale. De asemenea, ar fi bine să nu lăsați obiecte relativ valoroase prin casă, în această perioadă de descoperire a câinelui. Știm cu toții de ce!

Faceți o poză câinelui de îndată ce se alătură familiei voastre. Va fi extrem de utilă dacă se întâmplă să pierdeți câinele în timpul unei plimbări sau în altă parte. În unele țări, înregistrarea animalelor de companie se dovedește printr-un card oficial de identitate. Vă recomandăm să-l păstrați în portofel.

În plus, luați în calcul salvarea datelor de contact ale medicului veterinar în telefonul vostru, ca să puteți avea acces rapid la ele în caz de urgență. Faceți vizite regulate la veterinar pentru a vă asigura că câinele vostru este vaccinat, că este corect identificat printr-un microcip în Registrul Național de Evidență, că a primit tratamentul adecvat împotriva paraziților și că asigurarea de sănătate este actualizată. Veterinarul v-ar putea ajuta, de asemenea, să alcătuiți o trusă de prim ajutor, care să includă articole de bază, precum soluție de clătire a ochilor, pensetă, soluție de curățare a urechilor, bandaje de tifon...

ADUCEREA ACASĂ A NOULUI PRIETEN NECUVÂNTĂTOR

În funcție de vârsta și mărimea noului pui sau câine adult, alegeți accesoriile adecvate de călătorie pentru drumul spre casă. Cumpărați o cutie transport pentru câine, centură pentru câini, sau un grilaj separator auto pentru noul vostru pasager În cazul puilor, cumpărați o cușcă pentru pui, deoarece oferă un sentiment mai bun de siguranță pe durata primei călătorii ce se poate dovedi descurajatoare pentru pui. În cazul câinilor adulți, puteți opta pentru o centură pentru câini sau un grilaj separator auto.

De asemenea, mirosul unei jucării sau pături vechi din casa fostului stăpân poate diminua starea inițială de anxietate a câinelui. Într-adevăr, călătoria, mirosurile noi și zgomotele nefamiliare vor contribui la sentimentul de teamă și neliniște al câinelui vostru. Acesta poate lătra sau scânci, ceea ce este perfect normal. Vorbiți cu el pe un ton calm și acordați-i timp să depășească aceste temeri.

Cumpărați și o zgardă sau un ham și o lesă. Atât zgarda sau hamul, cât și lesa vor trebui înlocuite pe măsură ce câinele vostru crește și devine mai puternic.

Link către articolul M4 „Cum să obișnuiți în mod corect câinii cu plimbările?”

PRIMA ZI ACASĂ CU EL

Dacă nu v-ați pregătit în prealabil, aducerea în casă a unui câine poate fi o experiență surprinzător de stresantă, atât pentru voi, cât și pentru el. Nu uitați că, dacă voi și familia voastră sunteți cu siguranță foarte entuziasmați la ideea de a primi un nou câine în viața voastră, animalul are nevoie de cât mai mult confort psihic în această zi încărcată de emoție. Urmați pașii simpli de mai jos pentru a vă asigura că toată călătoria decurge cât mai calm cu putință și că experiența primei întâlniri cu familia este una fericită și agreabilă pentru toată lumea.

ÎNTÂLNIREA CU NOUA FAMILIE

În primul rând, discutați despre sosirea noului câine în familie și împărțiți sarcinile de îngrijire a câinelui. Hotărâți cine îl hrănește, cine îl plimbă, cine curăță după el și așa mai departe...

Evitați entuziasmul prea mare și să-l copleșiți pe perioada acestor etape de început și lăsați-l să se obișnuiască cu noul mediu. Apoi, treptat, prezentați-i noul mediu, inclusiv membrii familiei, fără a-l forța să interacționeze cu toată lumea încă din prima zi.

SĂ ÎNCEPEM CU O GUSTARE DELICIOASĂ ȘI CU ORA DE JOACĂ

În prima zi, urmați dieta inițială a câinelui și, dacă hotărâți să o schimbați, faceți tranziția pe o perioadă de 5-7 zile. Pe măsură ce puiul crește și ajunge la maturitate, adaptați-i dieta în funcție de vârstă și nivelul de activitate.

Apa este unul dintre cele mai importante substanțe nutritive pentru câinele vostru. Oferiți-i acces la apă curată și proaspătă atât în casă, cât și afară.

Ce altceva ar mai fi de făcut? A, desigur, cumpărați niște jucării distractive! Există sute de tipuri de jucării pentru câini din care puteți alege pentru a vă distra noul prieten. Jucării de exterior sau de interior, jucării pentru posesorii de câini, jucării cu hrănitor automat etc. Fiți atenți să cumpărați jucăriile potrivite pentru vârsta câinelui și jucați-vă oricând este posibil.

Joaca este un mod plăcut de a consolida relația cu tovarășul vostru de viață necuvântător. De asemenea, joaca este o modalitate bună pentru a menține câinele stimulat și activ pe tot parcursul vieții. Așa că, aveți răbdare cu noul vostru prieten! În schimb, și el va avea răbdare cu voi.

Pe scurt, dacă vă asigurați că câinele vostru are hrana și apa necesare de la bun început, veți ajuta la o adaptare mai ușoară a noului vostru prieten la actualul cămin. Însă, odată ce ați rezolvat problema nevoilor sale nutriționale de bază, nu uitați că acesta are în primul rând nevoie de multă atenție și joacă. Nu uitați să vă faceți timp pentru joacă pentru a începe astfel să construiți o relație de afecțiune ce va deveni tot mai puternică în fiecare zi!

AICI GĂSEȘTI PRODUSELE NOASTRE

Produsele PERFECT FIT sunt disponibile de asemenea, la toți retailerii noștri parteneri.