Nutro imagery

Căutare

Introduceți un cuvânt cheie mai jos pentru a căuta articole și produse

CELE MAI BUNE JUCĂRII PENTRU PUIUL TĂU DE CÂINE

Share Perfect Fit Distribuie
CELE MAI BUNE JUCĂRII PENTRU PUIUL TĂU DE CÂINE

Puiul vostru adoră să se joace. Probabil ați observat cum găsește numeroase metode creative de a se juca și de a fi ocupat acasă. Poate vrea chiar să se joace cu lucrurile voastre, ceea ce nu este bine să încurajați. Și nu veți fi bucuros când va confunda noii adidași cu o jucărie de ronțăit! Este mult mai bine să vă învățați puiul că are propriile jucării. Și cele mai bune jucării pentru pui îi vor oferi prietenului vostru energic ore întregi de distracție și stimulare. De asemenea, este bine să variați jucăriile din când în când. Puii adoră schimbările, iar jocurile înseamnă mult mai mult decât mult încercata minge, deși mingile pot fi foarte distractive*. Așa că, dacă sunteți în căutare de jucării pentru a vă distra puiul și pentru a-l ține ocupat, există o varietate mare de jucării creative și stimulante pentru a-l distra și a-l ține alert.

*Nb: Dacă îi dați o minge, asigurați-vă că mingea nu poate fi înghițită cu ușurință, alegând o minge prea mare pentru a putea fi înghițită (raportul dintre câine și minge trebuie să fie potrivit) sau o minge cu o gaură în mijloc pentru a putea respira, în cel mai rău caz.

DE CE JOACA ESTE IMPORTANTĂ PENTRU CÂINELE MEU?

Joaca este o componentă esențială în educarea câinelui și una care va contribui enorm la sănătatea lui atât pe termen scurt, cât și pe termen lung (citiți articolul Sporturi canine/Cele mai bune sporturi și jocuri canine). Mai întâi, când puiul vostru se joacă, eliberează energie în mod pozitiv. Și cu toții știm câtă energie are un pui în creștere! Jucăriile pentru pui vin într-o varietate mare de forme, culori, materiale și funcții și sunt un excelent mod de a stimula simțurile puiului vostru, de a-i dezvolta abilitățile cognitive și de a-l încuraja să exploreze și să se implice în mediul care-l înconjoară. Există multe tipuri diferite de jucării pentru a răspunde diferitelor necesități și preferințe ale puiului vostru. De exemplu, jucăriile interactive sunt special concepute pentru a stimula capacitățile mintale ale puiului, în timp ce alte jucării pot fi orientate spre punerea lui în mișcare și oferirea de confort. Și, în timp ce unele jucării sunt special concepute pentru a-l ține ocupat când este singur (pentru că trebuie să goliți mașina de spălat vase sau să spălați), alte jucării oferă posibilități extraordinare de a vă juca împreună. Împărtășirea distracției unei jucării cu puiul vostru este un mod excelent de a vă consolida legătura. Timpul de joacă îl învață, de asemenea, să interacționeze cu voi, cu alți câini și cu alte persoane, într-un mod corespunzător. Îl învață despre comportamentul acceptabil și comportamentul care nu este acceptabil, ca mușcatul din timpul jocului. În funcție de caracterul câinelui, acest lucru este adesea corectat prin ignorarea imediată a puiului, dacă are un comportament nedorit. Reacția voastră poate depinde de caracterul câinelui vostru. Unii câini renunță la acel comportament când sunt pur și simplu ignorați, dar, în cazul altora, este nevoie de mai multă strictețe. Secretul este de a opri jocul și de a vă întoarce cu spatele la el de fiecare dată, până când deosebește binele de rău... Dacă, totuși, ignorarea puiului pare să nu funcționeze, va trebui să îi spuneți clar și cu putere „nu”, până când înțelege.

SFATURI PENTRU A ALEGE CEA MAI POTRIVITĂ JUCĂRIE PENTRU PUIUL MEU

-Alegeți jucării solide și rezistente.Puii au dinți foarte ascuțiți, iar jucăriile se pot deteriora și uza. Evitați jucăriile fabricate din materiale care se destramă ușor sau din materiale prea tari, întrucât pot distruge cu ușurință smalțul dinților câinelui. Din nou, aveți grijă să alegeți jucării special concepute pentru dinții de lapte ai câinelui și jucării de ronțăit, precum jucării tip funie, care pot fi ronțăite în siguranță când dinții de adult încep să-i înlocuiască pe cei de lapte, la 16 săptămâni. Monitorizați întotdeauna jucăriile puiului pentru a vă asigura că sunt în bună condiție. Aruncați și înlocuiți orice jucării deteriorate.

- Alegeți jucăriile de dimensiuni potrivite pentru puiul vostru.Evitați jucăriile cu piese mici pe care puiul le poate înghiți. Unele jucării sunt fabricate pentru puii din rase pitice, cum ar fi Yorkshire Terrier sau Dachshund, dar acestea sunt prea mici pentru puii de talie mai mare, ca de exemplu, Golden Retriever sau Labrador.Și nu vreți nici să alegeți jucării prea mari pentru maxilarele mai mari ale câinilor adulți. Puiul vostru nu se va putea juca cu aceste jucării și acest lucru îl va frustra.

-Alegeți jucării potrivite pentru vârstă.De exemplu, un disc din material textil, conceput pentru câinii adulți, poate fi prea mare pentru ca un pui să-l prindă. Anumite jucării interactive pot fi neadecvate pentru etapa dezvoltării puiului și nu vor crea decât frustrare. Dacă aveți îndoieli, cereți sfaturi veterinarului și întotdeauna citiți cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj.

IATĂ CÂTEVA DINTRE CELE MAI BUNE JUCĂRII PENTRU PUI:

JUCĂRII PENTRU PRIMII DINȚI AI PUIULUI DE CÂINE

La 3-4 luni, dinții de lapte ai puiului vor începe să cadă și dinții de adult vor începe să iasă. Acest lucru poate fi foarte incomod pentru el. Puteți alina puțin din disconfortul puiului oferindu-i jucării sigure de ronțăit pentru primii dinți ai puiului.

  • Alegeți jucării pe care puii le pot ronțăi cu ușurință, cum ar fi jucării din cauciuc sau funie.
  • Unele jucării pentru primii dinți ai puiului pot fi umplute cu apă rece pentru a alina puțin gingiile dureroase.
  • Jucăriile de dentiție se găsesc într-o varietate mare de forme și dimensiuni potrivite pentru pui.

 

CELE MAI BUNE JUCĂRII INTERACTIVE PENTRU PUI

Jucăriile interactive sunt concepute pentru a stimula capacitatea mintală a puiului vostru, încurajându-l să îndeplinească o încercare. Aceste jucării au și avantajul interacțiunii om-animal de companie și consolidează relația voastră cu puiul. Cele mai multe jucării interactive pun puiul la încercare. Sunt un mijloc minunat de a vă ține puiul ocupat și de a preveni plictiseala. Câteva exemple includ:

  • Puzzle-uri pentru câini, cum ar fi tabla puzzle cu plăci pe care puiul vostru trebuie să le miște pentru a obține recompensa de dedesubt, sau o minge de activitate cu crestături. Crestăturile pot fi umplute cu hrană pe care puiul vostru va încerca să le scoată, în timp ce împinge mingea.
  • Jucării pentru stimulare senzorială. Acestea sunt jucării care stimulează simțul olfactiv, capacitățile vizuale și auzul puiului vostru.

JUCĂRII PENTRU EXTERIOR

Oricând este posibil, este bine să ieșiți afară cu puiul vostru și să-l lăsați să alerge. Socializarea și interacționarea cu alți câini sunt recomandate după a 12a săptămână, după ce a fost realizată o a doua rundă de vaccinuri.Bineînțeles, trebuie să vă asigurați că este autorizat să meargă fără lesă în zona exterioară de joacă aleasă și că este sigură pentru el. Câteva dintre jucăriile distractive pentru exterior includ:

  • Un disc zburător pentru pui, confecționat din cauciuc flexibil sau material care nu este prea tare pentru dinții în creștere și maxilarul puiului. Îl puteți folosi pentru a vă juca un joc stimulant de aport sau poate că îi va plăcea să îl țină în gură.
  • Jucării pline cu hrană pe care le puteți arăta puiului, după care să le ascundeți în grădină, pentru un joc distractiv de-a v-ați ascunselea. Acesta este o modalitate excelentă pentru el de a face puțin exercițiu fizic și de a-și stimula simțul olfactiv. (Rețineți că trebuie să calculați recompensele la aportul zilnic nutrițional. Recompensele trebuie folosite cu moderație. Puteți folosi și o parte din porția lui de hrană uscată în loc de recompense)
  • Mingile de cauciuc cu care se poate distra rostogolindu-le și prinzându-le.Jucăriile de cauciuc concepute pentru a fi umplute cu apă pe care apoi o eliberează treptat sunt excelente pentru o răcorire în timpul verii.
  • O mică piscină pentru câini, dacă puiului vostru pare să îi placă să se ude și să se joace în apă (doar dacă sunteți în preajmă, pentru a-l supraveghea),
  • O stropitoare pentru câini cu care vă puteți distra amândoi.

 

JUCĂRII DE PLUȘ SAU DE ALINARE

Uneori, puii pot fi neliniștiți, mai ales noaptea. Puiul vostru se poate simți mai liniștit dacă are o jucărie moale cu care să doarmă, jucărie de care poate deveni foarte atașat.

Rețineți că jucăriile moi trebuie să fie de calitate foarte bună și asigurați-vă că puiul vostru nu scoate umplutura din jucăria de pluș. Monitorizați-i comportamentul; pe măsură ce crește, puiul vostru poate distruge materiale moi, ceea ce poate fi periculos. După cum vedeți, există o varietate mare de jucării pentru a ține puiul ocupat și pentru a vă distra. Este bine să-i lăsați câteva la îndemână când este singur acasă, pentru a preveni plictiseala și pentru a-i îmbogăți mediul. Alte jucării pot fi folosite pentru dresaj, cum ar fi să-l învățați să nu ronțăie nimic altceva decât propriile jucării. Jucăriile pot fi o recompensă atunci când vă ascultă sau le puteți păstra pentru momentele speciale împreună pentru a vă consolida relația. Țineți minte că puiul are dreptul să aibă gusturi personale, astfel încât s-ar putea să nu-i placă întotdeauna jucăriile pe care le-ați ales pentru el. În acest caz, nu-l forțați prea mult cu jucăria respectivă și încercați una nouă. În cele din urmă, observându-l cum se joacă, vă veți da seama de ce îi place cel mai mult.

Rețineți că puii au nevoie și de mult somn pentru sănătatea și dezvoltarea lor fizică și mintală (citiți articolul: Cât trebuie să doarmă puiul meu de câine?). Este bine să nu-l stimulați sau să-l obosiți prea mult, așteptându-vă să se joace toată ziua. Puiul va dori să doarmă după joacă. Acest lucru îi oferă ocazia să asimileze multe din lucrurile învățate din joacă și să-și încarce energia. De asemenea, este indicat să luați câteva pauze de la joacă în timpul zilei, în loc să planificați o perioadă lungă de joacă. Astfel, timpul de joacă va fi plăcut și stimulant pentru pui. Și acum că are o grămadă de jucării cu care să se joace, va vrea mai multă distracție!

 

AICI GĂSEȘTI PRODUSELE NOASTRE

Produsele PERFECT FIT sunt disponibile de asemenea, la toți retailerii noștri parteneri.