Ar trebui să schimb dieta câinelui meu pe timpul verii | Perfect Fit™
Știți cât de important este să hrăniți câinele cu hrană de calitate și hrănitoare, urmând o dietă consistentă.
Dar în timpul verii? Ar trebui să schimbați hrana sau rutina de alimentație?
În funcție de vârstă, rasă și stilul de viață, câinele vostru își poate schimba comportamentul în lunile calde de vară. În general, câinii se odihnesc mai mult, folosind mai puțină energie, iar pofta de hrană poate fi, prin urmare, mai scăzută.
Această situație este normală.Atâta timp cât își mențin greutatea, sunt hidratați, stau la răcoare, iar voi le oferiți hrană hrănitoare, nu trebuie să vă îngrijorați în cazul în care câinele vostru nu mănâncă cantitatea obișnuită de hrană în timpul verii.Vor mânca atât cât au nevoie, când au nevoie.
Puteți, de asemenea, să adaptați dieta în mod corespunzător. Puteți reduce mărimea porției dacă nu mai mănâncă la fel ca înainte. De asemenea, ar fi mai bine să îi hrăniți la orele mai răcoroase ale dimineții sau seara, întrucât procesul lor digestiv produce căldură, ceea ce le poate afecta circulația.
Cum reacționează câinele meu la temperaturile mai ridicate din timpul verii?
Studiile arată că diferite rase au diferite intervale de temperatură, care sunt considerate „neutre” pentru ele (în repaus, fără exercițiu fizic). Acesta este intervalul temperaturii externe la care câinele nu trebuie să regleze termic, în mod activ, pentru a-și menține temperatura corpului stabilă.
În cazul raselor cu păr scurt, intervalul neutru de temperatură este estimat între 20 și 25° Celsius. În cazul raselor cu păr lung, acesta este estimat între 15 și 20° Celsius, iar în cazul raselor precum Husky de Alaska, acest interval poate scade între 10 și 15° Celsius.
Aceasta înseamnă că, dacă temperatura crește peste intervalul neutru al câinelui, îl veți vedea gâfâind, lucru ce îi permite să-și răcească corpul. Această activitate de reglare termică îi poate reduce nivelul de energie și, prin urmare, pofta de mâncare. Verificați să aibă acces la apă proaspătă și curată și hrăniți-l la orele mai răcoroase ale zilei (dimineața sau seara).
Bineînțeles, și vârsta și stilul de viață au influență. Câinii mai activi vor avea nevoie de mai multă hrană pentru a ține pasul cu activitățile lor.
Gâfâitul în exces al câinelui:Ce trebuie să facem?
Deși câinii se adaptează la un spectru larg de temperaturi, aceștia pot avea dificultăți când este prea cald. Câinii își reglează temperatura corpului, în special, prin respirație. Expiră aer cald, care este încărcat cu vapori de apă și inspiră aer mai rece, răcind astfel corpul.
Cât de mult gâfâie câinele este un bun indicator pentru nivelul de confort pe care îl resimte. În cazul în care câinele se află într-un mediu foarte cald, gâfâitul poate deveni o metodă ineficientă de răcorire - nu poate înlocui aerul cald cu aer rece, riscând astfel să se supraîncălzească.
În zilele calde, peste 35-40° Celsius, mai ales dacă nivelul umidității este ridicat (peste 80%), fără circulația aerului, observați respirația câinelui. Dacă pare că depune prea mult efort, luați măsuri pentru a reduce temperatura corpului: înot sau o baie rece, ventilați camera și puneți-i la dispoziție multă apă rece.
În mijlocul verii, există și alte lucruri pe care le puteți face pentru a oferi câinelui un mediu cât mai confortabil și sigur cu putință.