Nutro imagery

Căutare

Introduceți un cuvânt cheie mai jos pentru a căuta articole și produse

CUM SĂ-MI LAS CÂINELE SINGUR ACASĂ

Share Perfect Fit Distribuie
CUM SĂ-MI LAS CÂINELE SINGUR ACASĂ

Aveți un nou loc de muncă? Sau poate plecați în vacanță și nu puteți lua și câinele cu voi. Indiferent de motiv, va exista un moment când va trebui să lăsați câinele singur acasă.

Din fericire, deși câinii sunt animale sociale care au nevoie de dragostea și compania oamenilor și a altor animale, pot să petreacă timpul și singuri. 

Vestea bună că nu e nevoie decât de dresaj și pregătire. Câinele vostru va învăța să se descurce și chiar îi va plăcea să stea singur. Iată câteva reguli și sfaturi pentru a menține câinele confortabil cât timp nu sunteți acasă.

CUM SĂ LĂSAȚI PUIUL SAU CÂINELE ADULT SINGUR ACASĂ

Pregătirea este cea mai importantă atunci când trebuie să lăsați câinele singur.

Asigurați-vă că are acces sigur la o zonă exterioară pentru a-și face nevoile și nu îl lăsați niciodată singur mai mult de opt ore fără ca cineva să se ducă și să se asigure că este în regulă.

În cazul în care câinele vostru este obișnuit să vă aibă mereu în preajmă, începeți să-l pregătiți pentru absența care se apropie, lăsându-l singur pentru scurte perioade de timp. Oferiți-i un mediu stimulant și, cu puțină învățare pozitivă, va învăța să stea singur și să se bucure de experiență.

SFATURI PENTRU A VĂ DRESA CÂINELE SĂ STEA SINGUR

Puteți face câteva lucruri pentru a obișnui, în mod treptat, câinele să stea singur. Cu cât începeți mai repede să-l dresați, cu atât mai bine.

  • Socializați puiul / câinele adult devreme. Ajutați-l să se obișnuiască să fie în preajma altor oameni chiar de la început. Mai târziu, dacă va fi nevoie, va fi mult mai ușor să-l lăsați singur cu o persoană care să aibă grijă de el sau cu familia ori prietenii.
  • Din prima zi, mai ales în cazul unui pui, încercați să nu-l mângâiați sau să interacționați cu el constant. Lăsați-l singur din când în când.
  • Alternați perioadele când îi acordați atenție cu perioadele când nu îl băgați în seamă. Dacă aveți copii, explicați-le că un pui are nevoie și să stea singur.
  • Nu începeți niciodată prin a lăsa puiul / câinele adult singur pentru o perioadă lungă de timp. Trebuie să fie un proces gradual. Începeți cu absențe foarte scurte și treceți la absențe mai lungi doar după ce câinele vostru poate rămâne calm pe perioada scurtă. Dacă reîncepe să fie prea agitat sau nu poate sta liniștit când plecați, începeți din nou procesul.
  • Începeți acasă: În cazul în care câinele este obișnuit să stea în aceeași cameră cu voi sau să vă urmărească, încercați să-i cereți să stea, în timp ce părăsiți camera pentru scurt timp. Recompensați-l când reușește să facă acest lucru cu calm. În cazul în care câinele tolerează acest exercițiu, încercați să părăsiți casa pentru scurt timp și să vă întoarceți.
  • Nu zăboviți pentru a vă despărți de el și evitați să-l agitați sau să fiți prea afectuoși cu el atunci când vă întoarceți. Ideea este ca el să simtă că plecarea și întoarcerea voastră sunt experiențe normale.
  • Unii dresori recomandă plecarea de acasă fără a lăsa câinele să știe că plecați. Cu alte cuvinte, câteva zile la rând, plecați și întoarceți-vă fără să-l băgați în seamă. Pregătiți-vă de plecare (luați-vă haina, cheile etc.) și apoi nu plecați; plecați fără nicio pregătire pentru a preveni câinele să nu se îngrijoreze de plecarea voastră.

 

Dacă intenționați să plecați pentru o perioadă mai lungă de timp, scoateți-l la o plimbare sau faceți orice formă de activitate fizică înainte de a pleca. Câinele va fi mai relaxat cât timp sunteți plecat. Probabil că o să și doarmă.

 

SFATURI PENTRU A-I OFERI UN MEDIU STIMULANT ȘI PRIETENOS

Puteți face câteva lucruri pentru a îmbunătăți mediul câinelui vostru, pentru a-l face să se simtă mai confortabil și să preveniți plictiseala.

  • Păstrați o cutie specială cu jucării pentru câini, pe care o scoateți doar când intenționați să plecați. În acest fel, câinele vostru va asocia plecarea voastră cu ceva distractiv și pozitiv! Există multe jucării excelente pentru câini, inclusiv jucării care pot fi umplute cu hrană uscată pentru câini pe care câinele va trebuie să o scoată, jucării puzzle și altele.
  • Sfaturi testate: Lăsați televizorul pornit cu volum redus pentru a masca zgomotele de pe stradă care l-ar putea speria.
  • Un somn odihnitor: esențial pentru jocuri minunate. Asigurați-vă că are un pat confortabil în care se poate odihni și relaxa. În cazul unui pui, îi puteți oferi un articol preferat de dormit pentru confort.

 

CÂT TIMP POT LĂSA PUIUL / CÂINELE ADULT SINGUR ACASĂ?

Fiecare câine e diferit și va experimenta singurătatea diferit, în funcție de personalitatea lui individuală. Câinele vostru poate fi chiar independent și nu îl va deranja să stea singur pentru câteva ore, în timp ce alții, cel puțin la început, pot găsi experiența foarte dificilă. Totuși, dacă este socializat corespunzător, orice câine se poate descurca singur pentru câteva ore. Dacă, totuși, nu vrea să stea singur, nu ezitați să vorbiți cu medicul veterinar, cu un dresor cu experiență sau cu un specialist în comportament. Acesta vă va ajuta să identificați cauza problemei și să găsiți soluții adecvate.

Vârsta și stilul de viață al câinelui pot influența, într-o oarecare măsură, cât timp poate sta singur. De exemplu, chiar și puii cei mai mici pot fi lăsați singuri pentru câteva ore (ideal, cu mama lor). Puiul vostru va învăța, treptat, cum să se liniștească și cum să-și ocupe singur timpul. În cazul câinilor adulți, cu un dresaj și mediu adecvate, mulți pot învăța cum să stea singuri pentru patru sau cinci ore.

Totuși, câteodată trebuie să lăsăm câinele singur pentru o perioadă mai lungă. Dacă sunteți plecați de dimineață până seara și nu aveți posibilitatea să vă întoarceți la prânz, ar fi bine să aveți un vecin, prieten sau o persoană care are grijă de câini, să vină și să se joace cu el și să verifice că totul este în regulă. Această persoană îl poate scoate la plimbare pentru a-și face nevoile și poate verifica dacă are apă suficientă. Și câinele va beneficia de pe urma acestei interacțiuni sociale. Dacă plănuiți să lăsați câinele singur peste noapte sau pentru cel puțin două zile, vă recomandăm cu tărie serviciile de îngrijire acasă sau plasarea cu o familie-gazdă.Când vă întoarceți, este important să vă faceți timp să vă jucați și să interacționați cu puiul/câinele vostru, să vă distrați și să vă relaxați cu el.

Lăsarea câinelui singur poate fi o experiență pozitivă atât pentru el, cât și pentru voi, cu condiția să planificați cu grijă cât timp intenționați să plecați și să-l pregătiți bine înainte pentru experiență. Pentru absențe mai scurte, cu un dresaj adecvat și un mediu stimulant, câinele vostru ar trebui să se descurce singur acasă. Poate chiar să ajungă să-i placă această perioadă, datorită jucăriilor speciale pentru perioada de singurătate! Cu toate acestea, rețineți: câinii vor fi întotdeauna animale sociale. Cea mai bună jucărie din lume nu poate înlocui compania voastră sau interacțiunea cu un alt animal ori câine. Pentru absențe mai lungi, luați în considerare multitudinea de opțiuni de îngrijire valabile, inclusiv adopția unui alt animal de companie (aceasta va necesita timp și adaptare), pentru a vă asigura că prietenul vostru canin este fericit și în regulă cât sunteți plecați!

AICI GĂSEȘTI PRODUSELE NOASTRE

Produsele PERFECT FIT sunt disponibile de asemenea, la toți retailerii noștri parteneri.