Nutro imagery

Căutare

Introduceți un cuvânt cheie mai jos pentru a căuta articole și produse

SCHIMBAREA MENIULUI

Share Perfect Fit Distribuie
SCHIMBAREA MENIULUI

INTRODUCEREA UNUI NOU TIP DE HRANĂ

Viața este o continuă schimbare, iar nevoile nutriționale ale câinelui nu fac excepție de la schimbări.

Aceste schimbări se datorează fie intrării într-o altă etapă a vieții câinelui vostru, de la pui la adult, fie adoptării unui nou câine, căruia îi introduceți un nou tip de mâncare.De asemenea, există și motive de sănătate pentru schimbarea unei diete pe care o poate recomanda medicul veterinar.

Indiferent de motiv, există multe mici secrete pe care le puteți aplica pentru a vă ajuta câinele să facă tranziția la o nouă mâncare, oferindu-i, astfel, o experiență plăcută și stimulantă pentru amândoi. Poate fi și un moment educativ - poate încuraja curiozitatea și entuziasmul naturale ale câinelui și poate chiar să consolideze relația dintre voi.

Să ne uităm la diferitele nevoi nutriționale pentru diferite tipuri de câini, astfel încât să știți ce să-i dați câinelui, în funcție de etapa vieții și apoi vă vom da câteva sfaturi de tranziție.

CUM SĂ RESPECTAȚI NEVOILE NUTRIȚIONALE ALE CÂINELUI

Indiferent de etapa vieții câinelui, acesta are nevoie de o dietă completă și echilibrată, special adaptată lui. Medicul veterinar este cea mai indicată persoană cu care să discutați despre nevoile nutriționale ale câinelui, dar vă recomandăm și un scurt rezumat cu privire la ce implică o dietă completă și echilibrată pentru diferitele etape ale vieții câinelui.

Puii au nevoie de o dietă care să-i susțină creșterea rapidă din această perioadă.Deși cerințele de energie variază de la rasă la rasă, puii nou înțărcați au nevoie de un aport nutrițional dublu la fiecare kilogram din greutatea lui, în comparație cu câinii adulți. Ca rezultat, hrana pentru câini adulți nu va îndeplini cerințele nutriționale și nu îi va susține creșterea rapidă.

Introducerea diferitelor gusturi și a diferitelor tipuri de hrană poate fi, de asemenea, benefică, întrucât îl poate ajuta să nu devină mofturos cu mâncarea. Este foarte bine să includeți hrană uscată și umedă în dieta lor. Și datorită stomacului mic, va trebui să-l hrăniți mai des - până la 6 mese pe zi!

Câinii adulți s-au oprit din crescut, dar tot au nevoie de o dietă completă și echilibrată, care să conțină toate substanțele nutritive în cantități potrivite. Această hrană trebuie concepută să îndeplinească cerințele de energie și ale stilului de viață specifice etapei vieții. Acest lucru este și mai important în cazul unor eveniment precum castrarea, gestația sau lactația.

Spre deosebire de pui, câinele adult nu are nevoie de atât de multe mese pe zi - două sunt de ajuns. În cazul în care câinele vostru are poftă mare de mâncare, acesta poate beneficia de un amestec de hrană umedă și uscată. De exemplu, hrana umedă este mult mai puțin densă din punct de vedere caloric, astfel încât puteți crește porția câinelui fără a crește aportul caloric. În orice caz, înainte de a face orice schimbări în dieta câinelui, vă recomandăm să discutați cu medicul veterinar.

Rasele de talie mare și câinii seniori au nevoie și ei de diete potrivite.

Dietele pentru rasele de talie mare trebuie să respecte mărimea, vârsta, stilul de viață și etapa vieții câinilor. Hrana trebuie formulată astfel încât să susțină sănătatea articulațiilor și o greutate sănătoasă.    

În general, câinii seniori au cerințe mai scăzute de energie față de câinii tineri, astfel încât au nevoie de mai puține calorii în dieta lor. Bineînțeles, cerințele câinelui în vârstă depind și de stilul de viață specific. Câinii în vârstă, cărora încă le place să facă plimbări lungi și care sunt foarte activi, au nevoie de mai multă energie decât câinii care au devenit mai sedentari la bătrânețe.

Indiferent de etapa vieții, este important ca hrana să fie gustoasă - hrana neconsumată nu are nicio valoarea nutrițională, evident!

CÂND SĂ FACEȚI TRECEREA LA HRANA PENTRU ADULT

Câinii de mărimi diferite au diferite viteze de creștere și devin adulți la vârste diferite. Dar, ca o regulă generală, un câine de agrement (cântărind de la 1 la 10 kilograme, la maturitate), cum ar fi Yorkshire Terrier sau Chihuahua,se maturizează complet în mai puțin de un an, în timp ce rasele uriașe, cum ar fi Marele Danez sau Terra Nova , se pot maturiza complet chiar și în doi ani.

Și chiar și atunci când puiul vostru atinge greutatea maximă, încă crește și se dezvoltă și nu este considerat încă adult.

Vârsta la care câinele este considerat adult - și rata optimă de creștere pentru toți câinii - este o arie de cercetare controversată. Tabelul de mai jos ilustrează ratele aproximative de creștere pentru rase de diferite mărimi.

 

 

Procentaj greutate adult

Vârsta în luni

Greutate la maturitate pentru rase de talie mică și medie

<25 Kg

Rase mari greutate la maturitate

25-45Kg

Rase uriașe greutate la maturitate

>45Kg

       
1

9%

7% 6%
2 22% 20% 14%
3 37% 35% 26%
4 52% 48% 38%
5 61% 57% 49%
6 70% 65% 60%
9 83% 77% 70%
12 95% 88% 80%
15 Adult 94% 90%
18 Adult 100% 100%
21 Adult Adult Adult

 

Tabel 1: Recomandări pentru rate de creștere la câini de mărimi diferite. Adaptate de la Consiliu național de cercetare (2006). (1Kg=2.2lbs)

Sursă: Centrul WALTHAM pentru Alimentația Animalelor de companie. https://www.waltham.com/resources/

INTRODUCEREA UNUI NOU TIP DE HRANĂ

Indiferent dacă aveți un pui, un câine nou adoptat, sau un câine adult care intră într-o nouă etapă de viață, există o multitudine de metode de a-i ușura tranziția la un nou tip de hrană și de a-i oferi o experiență pozitivă. 

Mai întâi, nu vă grăbiți. Câinele vostru poate avea nevoie de timp să se adapteze la această schimbare în rutină.

Chiar dacă pare că îi place noul tip de mâncare, este important să dați sistemului digestiv timp să se adapteze la noua mâncare.

Începeți prin a introduce porții mici din noul tip de hrană ca parte a mâncării obișnuite, pe o perioadă de aproximativ cinci, șapte zile.

Puteți începe prin a înlocui 20% din hrana obișnuită cu noul tip de hrană și amestecați-le. Creșteți treptat porția de hrană nouă, până când îl hrăniți 100% cu noul tip de mâncare.

Asigurați-vă că câinele vostru are întotdeauna acces la apă curată de băut în timpul acestei tranziții.

CE FAC DACĂ CÂINELUI MEU NU ÎI PLACE NOUL TIP DE MÂNCARE?

Unii câini au nevoie de timp pentru a se obișnui cu noul gust al mâncării. În cazul în care câinele vostru lasă hrană în castron, dar este sănătos și își menține greutatea, există o strategie simplă pentru a-l încuraja să mănânce noua hrană.

În cazul în care câinele lasă hrană în castron, luați-i castronul pentru două ore înainte de a i-l da înapoi. Dacă nu se atinge de el în următoarele zece minute, luați castronul din nou. Repetați acești pași, dacă este necesar, și nu-i oferiți altă hrană în acest timp.

Va înțelege repede că singura hrană pe care o va primi este cea din castron și, dacă îi este foame, o va mânca.

Bineînțeles, monitorizați-i greutatea și starea generală de sănătate în timpul acestei tranziții și dacă aveți întrebări, consultați medicul veterinar.

CÂINELE VOSTRU ESTE CEEA CE MĂNÂNCĂ

Pe lângă faptul că hrana este esențială pentru sănătatea și supraviețuirea lui, hrana delicioasă este una dintre marile plăceri ale unui câine.

Prin urmare, hrănitul este o oportunitate de a consolida relația cu câinele vostru, în special într-o perioadă de tranziție.

Acesta învață că aveți grijă de nevoile lui de bază și, de asemenea, devine capabil să se adapteze la aceste noi experiențe distractive și plăcute.

Totul începe cu asigurarea câinelui vostru a unei diete complete, echilibrate, hrănitoare, gustoase și potrivite pentru etapa vieții lor. Și atunci când viața se schimbă și trebuie să faceți trecerea la un nou tip de mâncare, faceți acest lucru cu pozitivitate, răbdare și dragoste. Câinele vostru se va adapta, iar hrănirea lui va continua să fie unul dintre momentele importante ale zilei, pentru amândoi!

AICI GĂSEȘTI PRODUSELE NOASTRE

Produsele PERFECT FIT sunt disponibile de asemenea, la toți retailerii noștri parteneri.