Nutro imagery

Căutare

Introduceți un cuvânt cheie mai jos pentru a căuta articole și produse

BENEFICIILE PE CARE LE OFERĂ PISICILE PENTRU SĂNĂTATE

Share Perfect Fit Distribuie
BENEFICIILE PE CARE LE OFERĂ PISICILE PENTRU SĂNĂTATE

Leonardo da Vinci spunea la un moment dat: „Cea mai mică dintre feline este o capodoperă.” Ar putea fi acesta unul dintre motivele pentru care am dezvoltat o asemenea pasiune pentru a avea pisici în casele noastre?

Relația ta cu pisica din dotare este una unică, așa cum este relația cu o operă de artă. Și, întocmai precum o operă de artă, pisica ta poate avea relații diferite cu persoane diferite și poate deține secrete pe care ea însăși nu le poate dezvălui. Pentru a explora și a descoperi beneficiile deținerii unei pisici, Centrul WALTHAM pentru Alimentația Animalelor de companie a efectuat studii de cercetare științifică pe tema relațiilor dintre animalele de companie și stăpânii acestora, precum și a beneficiilor acestor relații.

Dincolo de beneficiile mai cunoscute, precum prezența calmă și plină de afecțiune a pisicii, caracterul ei obraznic și jucăuș, abilitatea de a supraveghea totul în liniște, torsul ei delicat și odihnitor... Cele mai importante 4 motive pentru a-ți lua o pisică rezultate în urma cercetărilor efectuate de WALTHAM® sunt:

 

 • O STARE DE SPIRIT MAI BUNĂ:

  În calitate de posesor de pisici, probabil ai observat deja efectele pozitive pe care le are pisica asupra stării tale de spirit. Micii noștri prieteni feline ne oferă confort prin simpla lor prezență și prin interacțiunea plină de afecțiune. În special femeile au mărturisit că se simt mai puțin singure în prezența lor2.

   

 • O INIMĂ PUTERNICĂ:

  Statisticile arată că posesorii de pisici beneficiază de o scădere cu 37% a riscului de infarct3 , indiferent de vârstă. Cifrele vorbesc de la sine!

   

 • O STARE GENERALĂ DE SĂNĂTATE MAI BUNĂ:

  Dincolo de faptul că se simt mai puțin singuri, statisticile arată că, pentru adulții în vârstă, simpla prezență a unui animal de companie poate reduce numărul vizitelor la medic cu până la 15%4 . Iată, deci, o diferență cuantificabilă! Avantajele acestui beneficiu sunt duble: unul este ameliorarea stării de sănătate și a stării de bine a persoanei vârstnice, iar celălalt este impactul financiar pozitiv asupra sistemului de sănătate publică. Beneficii pe scară largă!

   

 • STIMULAREA CURIOZITĂȚII COPILULUI:

  Pisicile trezesc un interes mai mare la copii în privința descoperirii naturii în ansamblul ei. Studii recente5,6, au arătat că relația strânsă dintre un copil și pisica lui poate fi chiar mai apropiată decât cea dintre copil și frații lui. Mica ta felină devine realmente un membru al familiei tale!

   

După cum poți vedea, pisicile sunt fără îndoială benefice pentru sănătatea ta!

 • 2 Turner DC, Rieger, G. & Gygax, L. Spouses and cats and their effects on human mood. Anthrozoos: A Multidisciplinary Journal of The Interactions of People & Animals 2003;16(3):213-28
 • 3 Qureschi & al. (2009). Cat ownership and the Risk of Fatal Cardiovascular Diseases. Results from the second national Health and Nutrition examination Study Mortality Follow-up Study. J. Vasc. Interv. Neurol.2009 Jan:2 (1): 132-135.
 • 4 B. Headey and M. M. Grabka (2007). Pets and human health in Germany and Australia: National longitudinal results. Social Indicators Research (2007) 80: 297–311.
 • 5 McNicholas, J. (2001) Children’s representations of pets in their social networks. Child: Care, Health and Development, 27(3):279-294.
 • 6 Cassells, M et al. One of the family? Measuring early adolescents' relationships with pets and siblings. Journal of Applied Developmental Psychology; 24 Jan 2017; DOI: 10.1016/j.appdev.2017.01.003

AICI GĂSEȘTI PRODUSELE NOASTRE

Produsele PERFECT FIT sunt disponibile de asemenea, la toți retailerii noștri parteneri.