Nutro imagery

Căutare

Introduceți un cuvânt cheie mai jos pentru a căuta articole și produse

ÎNVĂȚAREA POZITIVĂ: CONSOLIDAREA LEGĂTURII CU ANIMALUL VOSTRU DE COMPANIE

Share Perfect Fit Distribuie
ÎNVĂȚAREA POZITIVĂ: CONSOLIDAREA LEGĂTURII CU ANIMALUL VOSTRU DE COMPANIE

Intensitatea și forța legăturilor pe care le formăm cu animalele de companie pot fi experiențe ce vor schimba vieți. Căutarea acestor legături adânci este principalul motiv pentru care îi invităm în viețile noastre.

Aceste legături continuă să se dezvolte pe parcursul vieții pe care o împărțim cu animalele noastre de companie și pot duce la multe beneficii minunate.

Mulți posesori de animale sunt atât de apropiați de animalul lor încât îl consideră „membru al familiei”. Și, pe lângă legătura emoțională, s-a demonstrat că posesia unui animal de companie reduce stresul, promovează un stil de viață mai sănătos și asistă dezvoltarea cognitivă și lingvistică a copiilor. (Influența câinilor de terapie asupra procesului de învățare și a stării de bine a copiilor în sălile de clasă și spitale + link studiu Waltham)

Prin urmare, există o metodă pentru a consolida și mai mult această legătură cu animalul vostru de companie?

CUM SĂ VĂ ÎNȚELEGEȚI ANIMALUL DE COMPANIE

Cu cât înțelegeți mai mult animalul de companie - psihologia și fiziologia lui - cu atât vă veți afla într-o poziție mai bună să relaționați și să interacționați cu el într-un mod pozitiv.

IMPORTANȚA CELOR TREI CREIERE ALE ANIMALULUI DE COMPANIE

Mai întâi, este important să înțelegeți structura creierului animalului vostru. Ca toate mamiferele (inclusiv noi), câinele sau pisica voastră are creierul compus din trei părți: neocortex, sistemul limbic și creierul reptilian.

Neocortexul creierului unui mamifer este responsabil de gândirea rațională, cum ar fi soluționarea problemelor, raționamentul spațial și gândirea conștientă.

Sistemul limbic este responsabil de emoții, motivare, învățare și amintiri.

Creierul reptilian (trunchiul cerebral) este partea primitivă și instinctivă a creierului unui mamifer. Este responsabil, în principal, de instinctele de supraviețuire, cum ar fi reacția de fugă sau de luptă.

Neocortexul nostru foarte dezvoltat. Dacă întâmpinăm o situație stresantă sau înspăimântătoare, cei mai mulți dintre noi avem încă abilitatea să analizăm situația și să reacționăm într-o manieră rațională și bine gândită.

Spre deosebire de noi, neocortexul pisicilor și câinilor este mult mai puțin dezvoltat. Dacă sunt puși într-o situație stresantă, cu siguranță reacția va veni direct de la creierul reptilian - reacția de fugă sau de luptă.

PAȘI POZITIVI SPRE ÎNVĂȚARE

Este important să înțelegem, când interacționăm cu animalele noastre, că, dacă se află într-o situație stresantă sau înspăimântătoare (și, prin urmare, creierul reptilian este cel care funcționează), acestea nu mai au acces la neocortex sau la sistemul limbic.

Ceea ce înseamnă că, în această stare, nu au acces la gândirea conștientă și, cel mai important, nu pot învăța lucruri. În acel moment, nu încearcă decât să supraviețuiască.

Prin urmare, dacă pedepsim sau certăm un animal de companie pentru un comportament nedorit într-un mod agresiv sau violent - o situație stresantă pentru animal - nu mai putem comunica cu el, iar el nu are cum să rețină informațiile pe care noi încercăm să i le oferim.

Cu toate acestea, dacă abordăm animalul de companie într-un mod pozitiv, cu calm și dragoste și dacă acesta se simte relaxat și liniștit, va putea să acceseze neocortexul și sistemul limbic și apoi să se conecteze cu noi și să învețe informațiile noi.

Această abordare permite stăpânilor și animalelor să treacă de la forma tradițională de educare „recompensă și pedeapsă” la ceva ce este construit pe înțelegere reciprocă, colaborare, conviețuire echilibrată și, cel mai important, dragoste.

BENEFICIILE COMUNICĂRII POZITIVE PENTRU STĂPÂNI ȘI ANIMALE

Beneficiile acestei abordări de învățare și disciplină sunt valabile și pentru stăpâni și pentru animalele lor.

Prin această abordare pozitivă și plină de compasiune din partea stăpânilor, animalele se simt mult mai iubite și susținute. Învață mai repede și rețin informația mai bine. Înțeleg ce se așteaptă de la ele. Se simt înțelese și apreciate ca parte a dinamicii familiei. Adesea, devin mai încrezătoare, curioase și deschise la schimbare. Trec de la închis la deschis, de la deconectat la conectat, de la lipsă de încredere la încredere, de la frică la bucurie.

Pentru stăpâni beneficiile sunt, poate, și mai mari. Sunt mult mai predispuși să vadă comportamentul dorit de la animalul de companie, dar, mai mult decât atât, sunt într-o stare de spirit mai naturală și mai relaxată. Stăpânul se poate concentra pe compasiunea și înțelegerea animalului lor de companie. Sunt liberi să arate dragoste și afecțiune. Ei pot rămâne în prezent și se pot bucura de legătura cu animalul lor de companie. O legătură care, cu grijă continuă și un caracter pozitiv, se poate consolida și mai mult.

Când luăm în considerare efectele unei relații cu adevărat profunde cu animalul nostru, începem să vedem că beneficiile acestei legături puternice sunt mult mai mari decât o simplă relație între un om și un animal.

AICI GĂSEȘTI PRODUSELE NOASTRE

Produsele PERFECT FIT sunt disponibile de asemenea, la toți retailerii noștri parteneri.