Nutro imagery

Căutare

Introduceți un cuvânt cheie mai jos pentru a căuta articole și produse

JOCURI PENTRU PISICI: DE CE SUNT ATÂT DE IMPORTANTE?

Share Perfect Fit Distribuie
JOCURI PENTRU PISICI: DE CE SUNT ATÂT DE IMPORTANTE?

Ți s-a întâmplat vreodată să te oprești dintr-o activitate oarecare ca să-ți urmărești pisica jucându-se de parcă ar fi încă pui? Joaca este vitală pentru pisica ta, pentru că îi permite să își satisfacă instinctele naturale precum urmărirea, explorarea, cățărarea, atacul și prinderea. Dar joaca reprezintă mai mult decât atât - ea este și un semn că pisica ta se simte bine și este sănătoasă, că are parte de suficienți stimuli și că are un stil de viață echilibrat - toate aceste aspecte contribuind la starea ei de bine generală. Nu lăsa, deci, să-ți scape ocazia de a cultiva și a întreține dragostea pentru joacă a pisicii tale pe tot parcursul vieții!

Sandra Mc Cune, cercetător la WALTHAM®.

Pentru puiul tău de pisică, experiențele cele mai nesemnificative pot avea un efect de durată asupra comportamentului său pentru tot restul vieții. În toată această perioadă crucială, joaca este comportamentul natural pe care pisica ta îl va adopta pentru a-și perfecționa procesul de învățare, pentru a-și descoperi mediul și, mai important chiar, pentru a învăța să aibă încredere și să construiască o relație cu alte ființe umane și animale din mediul ei de viață.

JOACA ESTE CRUCIALĂ ÎN PROCESUL DE DEZVOLTARE AL UNUI PUI DE PISICĂ

O opinie din partea Dr. Corinne Lesaine, consultant veterinar Perfect Fit: „Joaca este cheia pentru dezvoltarea sănătoasă a puiului tău de pisică și în special pentru dezvoltarea lui mentală pe întreg parcursul etapelor de socializare. Prin urmare, este recomandat să profiți la maximum, ba chiar să încurajezi curiozitatea înnăscută a puiului tău de pisică. O astfel de curiozitate poate fi stimulată cu ușurință prin mișcări rapide și imprevizibile ale unor obiecte mici sau jucării care îi vor capta atenția în totalitate. Obiectele mici și moi sunt, de asemenea, ideale pentru a stârni curiozitatea micuțului tău prieten. De asemenea, poți să îl stimulezi prin prezența altor animale de companie, încurajând astfel interacțiunea prin joacă.”

Există o serie de jocuri cărora puiul tău de pisică pur și simplu nu le va putea rezista: joaca de-a v-ați ascunselea într-o cutie de carton, legănatul unui obiect moale atârnat pe undeva, o pană pe care trebuie s-o prindă, faptul că-i smulgi rapid obiecte micuțe de sub nas pentru ca el să se năpustească apoi asupra lor sau că aduci și scoți rapid obiecte mici și interesante în/din câmpul lui vizual. Nu uita însă să-ți ferești mâinile din raza lui de acțiune, pentru că altfel vor fi percepute ca pradă! Îți recomandăm însă să încerci să eviți să îl amăgești nelăsându-l să câștige niciodată - în fond, nimănui nu-i place să piardă mereu, cu atât mai mult la o vârstă atât de fragedă!

Pisoiul tău va adora, de asemenea, să se joace cu obiecte zornăitoare, mai ales dacă află că zgomotul vine de la bobițele de mâncare din interior. Poți meșteri destul de ușor dispozitive făcute în casă, precum o sticlă de plastic goală, perforată, umplută cu bobițe de hrană uscată și care eliberează treptat bobițele atunci când pisica se joacă cu ea!

JOACA CU PISICA TA

Din punctul de vedere al posesorului de pisică, joaca este una dintre cele mai distractive, agreabile și pline de satisfacții metode de a-ți menține pisica adultă în formă și de a-i menține treaz interesul. Deși pisica ta matură va fi inventat cu siguranță o serie de jocuri distractive ca să-și alunge plictiseala, nimic nu te oprește să propui jocuri alternative, pentru a o ține mereu în acțiune! Mingile de ping-pong, de pildă, sunt o metodă excelentă pentru a-ți incita micul prieten la joacă. Deși în viziunea ta poate nu reprezintă jucăria tipică pentru o pisică, cutiile de carton sunt aproape întotdeauna o alegere extrem de inspirată, deoarece pisica adoră să se ascundă în ele, să le împingă și să le râcâie; însă nu o lăsa să le ronțăie! Aceeași obsesie există și în cazul obiectelor mici, de preferință pufoase, pentru că scot la iveală instinctul de animal de pradă al pisicii.

Optimizarea spațiului pe verticală va deschide, de asemenea, o lume cu totul nouă pentru prietenul tău agil și va spori expunerea la stimuli diverși. De la cățărat la ascuns și urmărit, pisica ta va adora posibilitatea de a câștiga spațiu la înălțime pentru a ține astfel sub observație tot ce se petrece sub ochii ei, iar aceste noi cotloane s-ar putea dovedi, în același timp, niște spații de somn numai bune pentru pisica ta! Poate ești chiar dispus/ă să iei în calcul mutarea mobilierului din locuință din când în când, pentru a-i permite să exploreze locuri și puncte de observație noi, de unde să îți supravegheze fiecare mișcare!

Pe măsură ce trec anii, pisica ta poate deveni mai puțin jucăușă și mai puțin activă, ceea ce este normal. Unele pisici continuă să se joace și după vârsta de 8 ani, altele nu. Cu toate acestea, indiferent de vârstă, poți încerca oricând să îți implici prietenul în jocuri agreabile. Trebuie să știi însă că uneori va prefera să nu răspundă la provocări!

MODALITĂȚI DE A TE JUCA CU PISICA TA ÎN VÂRSTĂ

Modificarea de comportament a pisicilor vârstnice este cel mai adesea asociată cu o deteriorare a simțurilor și a funcțiilor organelor. Având o mobilitate redusă, pisica ta va fi probabil mai puțin tentată să exploreze sau chiar să se joace și ar putea să adopte un stil de viață mai sedentar. În acest stadiu din viața unei pisici, tot ce poți face este să încerci să o inciți la acea formă de joacă mai relaxată, stimulându-i spiritul felin - cel care adoră să urmărească păsările de afară sau să se repeadă la obiectele care se leagănă.

AICI GĂSEȘTI PRODUSELE NOASTRE

Produsele PERFECT FIT sunt disponibile de asemenea, la toți retailerii noștri parteneri.