Nutro imagery

Căutare

Introduceți un cuvânt cheie mai jos pentru a căuta articole și produse

CUM SCOȚI PISICA LA PLIMBARE ÎN HAM ȘI LESĂ

Mișcarea este o parte-cheie din sănătatea animalelor. Dar știai că plimbările nu se limitează la câini? Și pisicile pot să se bucure de aer liber! Uite cum:

Share Perfect Fit Distribuie
CUM SCOȚI PISICA LA PLIMBARE ÎN HAM ȘI LESĂ

Nu toate pisicile pot fi dresate cu ham și lesă. Dacă pisica ta e predispusă stresului sau anxioasă, probabil că nu-i o activitate potrivită pentru ea. În acest caz, recomandăm să încerci metode alternative de a-ți încuraja pisica să facă mișcare. Pentru puțină inspirație, urmărește acest video

  1. Mai întâi, găsește un ham pentru pisici care îi vine bine, dar nu i-l lega încă pisicii.
  2. Apoi, pune hamul pe podea și oferă-i pisicii recompensa care o motivează, dacă investighează hamul.
  3. Când îl cercetează cu succes, încearcă să ridici hamul în dreptul ei, astfel încât să-și bage capul prin el. Recompenseaz-o când reușește.
  4. Când s-a obișnuit cu hamul, poți să începi să-l așezi pe corpul ei cu blândețe (fără să-l legi efectiv) și apoi să-l scoți. Recompenseaz-o când hamul este pus și oprește-te când îl scoți.
  5. În această etapă, poți să încerci să-i legi hamul fără lesă. Las-o să se plimbe prin casă și recompenseaz-o în continuare.
  6. Repetă această operațiune pe parcursul câtorva zile, până când pisica ta se entuziasmează la vederea hamului. Atunci poți să-i legi și lesa și s-o ademenești prin casă cu o jucărie sau o recompensă, ca să te urmărească.
  7. După ce stăpâniți bine plimbarea prin interior, puteți să vă aventurați afară. Începe în zone liniștite și sigure. Fii răbdător și monitorizează limbajele corporale ale pisicii tale. Dacă devine stresată sau anxioasă, e bine să revii cu dresajul la un pas anterior. Fiecare pisică se comportă altfel, așa că e important să-i respecți ritmul propriu.

Orice comportament nou se învață cu timp, răbdare și perseverență. Încearcă să păstrezi sesiunile de dresaj scurte în fiecare zi și să le începi numai când pisica ta pare dispusă să învețe. Pentru ponturi despre citirea limbajului corporal al pisicii tale, urmărește acest video scurt.

AICI GĂSEȘTI PRODUSELE NOASTRE

Produsele PERFECT FIT sunt disponibile de asemenea, la toți retailerii noștri parteneri.