Nutro imagery

Căutare

Introduceți un cuvânt cheie mai jos pentru a căuta articole și produse

CUM SĂ TREZEȘTI INTERESUL PISICII TALE DE INTERIOR?

Share Perfect Fit Distribuie
CUM SĂ TREZEȘTI INTERESUL PISICII TALE DE INTERIOR?

ÎMBOGĂȚEȘTE REGATUL PISICII TALE ȘI AJUT-O SĂ FIE MEREU FERICITĂ

În lumea actuală, stilul de viață al pisicii tale a evoluat semnificativ, în sensul că acum își duce adesea viața în interior și nu mai are nevoie să vâneze pentru a se hrăni. Aceste schimbări încurajează un stil de viață mai sedentar, care nu mai asigură nici pe departe regimul de activitate fizică pe care micuțul și energicul tău prieten l-ar fi avut în mod natural.

Deși pisica ta nu are nevoie de un spațiu foarte extins, ea are totuși nevoie de un mediu îmbogățit, unde să poată găsi suficienți stimuli pentru a se juca, a se ascunde, a explora, a se cățăra, a zgâria, a marca, a urmări tot ce se petrece în jur și, desigur, pentru a dormi. Poți să-i asiguri destul de ușor un astfel de mediu de viață bogat în stimuli, exploatând spațiul interior pe verticală, cu ajutorul suporturilor de cățărare, al frânghiilor pentru pisici și al altor obiecte de mobilier amplasate la înălțime, precum rafturile așezate în dreptul ferestrelor sau dulapurile înalte. În plus, dincolo de stimularea fizică pe care i-o oferă cățăratul, pisicii tale îi va plăcea cu siguranță să urmărească oameni, obiecte și mici animale dintr-un punct de observație, acest lucru sporindu-i starea de bine - atât din punct de vedere fiziologic, cât și psihologic.

DĂ DOVADĂ DE CREATIVITATE PENTRU A-ȚI CONVINGE PISICA SĂ INTRE ÎN ACȚIUNE

A-i oferi pisicii posibilitatea de a-și manifesta instinctele naturale, precum reflexele de animal de pradă, este un lucru foarte important pentru starea ei de spirit. Luând în considerare acest aspect, soluția ideală ar fi aceea de a-i oferi pisicii acces liber la un spațiu exterior sigur, unde ea să aibă libertatea de a vâna și de a se juca după pofta inimii. Dacă spațiul exterior din imediata vecinătate a locuinței tale este unul sigur, îți recomandăm să îi oferi pisicii tale acces fără restricții. Cu toate acestea, dacă spațiul nu este unul sigur, poate iei în calcul construirea unei împrejmuiri, pentru a-i permite astfel pisicii tale să beneficieze de stimulare în aer liber, într-un mediu sigur.

O opinie din partea lui Anne-Claire Gagnon, specialist în comportamentul felinelor: - „Exercițiul fizic prilejuit de joacă și explorarea mediului din jur are beneficii multiple, care trec dincolo de consumul de energie și de arderea caloriilor, contribuind la starea generală de bine: crește stimularea mentală, îmbunătățește masa musculară și, astfel, îmbunătățește metabolismul pisicii tale, îmbunătățește mobilitatea și fluxul sanguin, iar atunci când pisica se joacă cu tine, consolidează în mod natural relația dintre voi.”

„DISTRACȚIE FELINĂ PENTRU TOATĂ LUMEA”

Când te pregătești să începi joaca cu pisica ta de interior și să o stimulezi, nu uita că ea este, în general, mai receptivă la anumite tipuri de jocuri și interacțiuni, cele mai populare fiind cele care implică mișcări rapide și imprevizibile, jucării chițăitoare, simularea prăzii și recompense sub forma delicateselor! O alternativă la fel de stimulantă pentru momentele când este posibil să nu te afli prin preajmă este reprezentată de un suport vertical de cățărare care îi permite pisicii să facă exercițiu fizic, să zgârie, să se cațere, să se ascundă, dar și să stea la pândă! Modificarea periodică a configurației mediului ei de viață, pentru a face lucrurile mai interesante, îi va întreține curiozitatea înnăscută.

 

Se spune că o formă alternativă de stimulare poate fi și un prieten canin. Într-adevăr, studiile au arătat că, dacă ai un câine în familie, există mari șanse ca pisica ta să înlocuiască o parte din timpul pe care îl petrece gândindu-se la mâncare cu timpul necesar pentru a interacționa cu amicul ei canin - ceea ce va duce la o scădere a predispoziției spre îngrășare!

O opinie din partea lui Anne-Claire Gagnon, specialist în comportamentul felinelor: „Cine s-ar fi gândit că stimularea pisicii tale poate fi obținută și prin alimentație? Este perfect adevărat, iar asta din două motive. Mai întâi, s-a dovedit că încurajarea unui consum de apă suplimentar prin hrănirea pisicii cu mâncăruri cu nivel de umiditate crescut sau „hrană umedă”, duce la o creștere a nivelului de activitate fizică a pisicii. În al doilea rând, implicarea pisicii în jocuri la care recompensa pentru participare constă în bobițe sau alte tipuri de delicatese este o metodă foarte bună de a alunga plictiseala prin joacă!”

SĂ NE FAMILIARIZĂM UNII CU ALȚII

Deși e bine să încurajezi pisica să facă mișcare, este important să nu exagerezi și să respecți ritmul fiziologic al prietenului tău. În primele stadii de interacțiune, cel mai bine este să limitezi sesiunile de joacă la 2-3 minute. Sesiunile de joacă și interacțiunea obișnuită nu vor fi forțate și nu vor deranja liniștea pisicii tale. Îți recomandăm să inițiezi joaca cu prietenul tău numai atunci când simți că este receptiv la asta!

Fiecare pisică este unică și tot așa sunt și preferințele și nevoile ei. Nivelul optim de activitate fizică al pisicii tale poate depinde de o serie de factori congenitali, precum rasa, vârsta sau chiar istoricul bolilor anterioare. Pentru a afla ce implică toate aceste aspecte în cazul particular al pisicii tale, îți recomandăm să discuți cu un medic veterinar.

 

AICI GĂSEȘTI PRODUSELE NOASTRE

Produsele PERFECT FIT sunt disponibile de asemenea, la toți retailerii noștri parteneri.